Herfstpresentje voor de gasten van de Zonnebloem in Driebergen

12 september 2020 om 08:18 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Van het een op het andere moment is onze samenleving veranderd in een samenleving waarin alle activiteiten buiten de deur niet meer plaatsvinden. Voor ons is dat de sport, de zang, het verenigingsleven en zelfs de gang naar het werk. Wij voelen ons allemaal al behoorlijk aan huis gekluisterd maar voor mensen met een fysieke beperking heeft dat nog veel meer impact omdat zij nu helemaal niet meer de deur uitkomen. Dan duren de dagen en de weken heel lang.

Aangezien Corona het ook niet mogelijk maakt om (grootschalige) activiteiten voor onze gasten te organiseren, proberen wij als afdeling Driebergen van de Zonnebloem toch regelmatig het contact met de gasten en ook met de vrijwilligers te onderhouden. Na een bloemetje in het voorjaar, kersen in de zomer werd deze week iets lekkers bij onze 140 gasten bezorgd zodat ze weten dat wij ze niet vergeten in deze moeilijke tijden.

Begin oktober zal er weer een bijeenkomst zijn voor onze vrijwilligers om ons te gaan bezighouden met wat volgend jaar eventueel wel mogelijk is.  We moeten toch allemaal gaan kijken naar wat nog wel kan en niet naar alles wat niet meer kan. Misschien is het wel mogelijk om met gasten individueel op pad te  gaan in het dorp en een keer lekker een kopje koffie drinken in het zonnetje of een pannenkoek te gaan eten in het dorp.  Dat soort activiteiten zou wel mogelijk moeten zijn. Daarvoor hebben wij iedere keer weer onze vrijwilligers hard nodig. Zonder vrijwilligers kan de Zonnebloem immers helemaal niet bestaan.

Wij willen iedereen die dit jaar loten gekocht heeft bij onze afdeling via deze weg ook hartelijk danken voor hun bijdrage aan onze afdeling.

Mocht u na het lezen van dit artikel denken dat de Zonnebloem misschien ook wel iets voor u is, kunt u contact opnemen met Annerie Pagnier tel. 513151. Wij kunnen zowel gasten als vrijwilligers gebruiken.

advertentie
advertentie