De eenzame eik
De eenzame eik Jan de Jong

Wandeling met gids door het Amerongse Bos

14 augustus 2020 om 10:11 Activiteiten Deel je nieuws

Het bos heeft het zwaar te verduren gehad de laatste weken. De droogte heeft menig plant en boom doen verschralen. Dat beeld zal in veel particuliere tuinen niet anders zijn geweest. De gids legt u uit waarom vocht zo belangrijk is voor bomen en planten.

Ook neemt hij u mee in de geschiedenis van het bos, waarbij de kasteelheren een belangrijke rol hebben vervuld. De aanleg van mooie gezichtslanen was reeds in de 18e eeuw een bezigheid, die hen een nog grotere status gaf.

Intussen klimmen we naar het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug waar u even op adem kunt komen bij de bankjes rond de eenzame eik, die in 2e wereld oorlog voor de Duitsers als belangrijke uitkijkpost diende.  Na deze pas op de plaats gaan we naar een plek waar u bij helder weer ver de Betuwe kunt inkijken.

Tijdens deze rondleiding komt u alles te weten over het nut en het gebruik van verschillende soorten bomen zowel nu als in het verleden. We vertrekken  op 2 september  om 18.30 uur vanaf het informatiecentrum aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Parkeren kunt u vlakbij aan de Burgwal. Vooraf inschrijven is verplicht, dus schrijf u tijdig in. Het aantal deelnemers is in deze coronatijd beperkt tot 20 personen. U kunt zich inschrijven op de site van Utrechts Landschap:  https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/94090/via de knop reserveren.

advertentie
advertentie