Afbeelding
Hanny van Eerden

Landgoed Peppel Enk weer deels toegankelijk

12 augustus 2020 om 16:51 Natuur en milieu

MAARN Het pad vanaf de Amersfoortseweg, ter plaatse van de witte balk met opschrift Peppel-Enk, dat uitkomt op de Hoekenkamp op Landgoed Peppel Enk in Maarn is inmiddels weer voor een ieder toegankelijk. Hiermee heeft de landgoedeigenaar voldaan aan het dwangsombesluit dat het college op 16 juli aan hem oplegde.


Er komen bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug veel vragen binnen over paden op het landgoed die nog afgesloten zijn, zoals het pad aan de zijde van de naastgelegen camping, richting de Koeheuvels. In al deze gevallen heeft het college onvoldoende historisch bewijs dat deze paden al dertig jaar lang onafgebroken openbaar toegankelijk zijn (geweest). Het college heeft daarom vooralsnog geen mogelijkheid om handhavend op te treden tegen afsluiting van deze paden.

SUBSIDIE Omdat het college het afsluiten van (wandel)paden onwenselijk vindt, heeft het college een melding ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland om na te gaan of nog voldaan wordt aan de voorwaarden van de Natuurschoonwet. De landgoedeigenaar ontvangt immers subsidie op voorwaarde van het bieden van voldoende wandelmogelijkheden op het landgoed.

Het ingesteld verbod voor honden op Landgoed Peppel Enk is toegestaan, maar wordt niet door het college gehandhaafd. Het is aan de landgoedeigenaar zelf om hierop toe te (laten) zien.

advertentie
advertentie