Gerrit Valk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Veteraneninstituut, overhandigt koningin Máxima een kunstwerk.
Gerrit Valk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Veteraneninstituut, overhandigt koningin Máxima een kunstwerk. Babs Bouwman

Koningin Máxima bezoekt Veteraneninstituut Doorn

15 juli 2020 om 16:45 Maatschappelijk

DOORN Erkenning en waardering van en de zorg voor Nederlandse veteranen. In dat teken stond het bezoek van koningin Máxima aan het Veteraneninstituut in Doorn op woensdag 15 juli. 

Hare Majesteit luisterde met grote interesse naar de verhalen van en over de veteranenwereld en de wijze waarop het instituut zich voor hen inzet. Ze maakte kennis met de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en dienstslachtoffers (BNMO), het Landelijk Zorg Systeem voor Veteranen en het Veteranen Platform. 

Afsluitend ging koningin Máxima met veteranen, dienstverleners en vrijwilligers in gesprek. Met belangstelling luisterde zij naar de uitleg van het indrukwekkende schilderij dat veteraan en kunstenaar Gelissen maakte. Waarna zij beaamde dat creatief zijn helend kan werken. 

Als dank voor haar bezoek overhandigde Gerrit Valk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Veteraneninstituut, de koningin een kunstwerk: een bord met een verhaal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie