Met Concert @ the Castle zijn deze zomer topartiesten dicht bij huis in de tuin van het Maarten Maartenshuis.
Met Concert @ the Castle zijn deze zomer topartiesten dicht bij huis in de tuin van het Maarten Maartenshuis. Jaap Kroon fotografie
Advertorial

Genieten van Concert@the Castle

9 juli 2020 om 15:30 Zakelijk

DOORN Vanuit de gedachte ‘wat kan er wel’ is Diederik Ruisch aan de slag gegaan en met resultaat. Deze zomer zijn er zes zaterdagen concerten in de tuin van het Maarten Maartenshuis op de berg tussen Maarn en Doorn. ,,Met maximaal 150 bezoekers in de met zitjes aangeklede tuin is er volop ruimte om te genieten, maar ook om heel dicht bij de artiesten te zijn die normaal voor grote zalen optreden”, vat Ruisch het concept samen.

De concerten zijn alleen mogelijk dankzij de wil van alle partijen. Van Landgoed Zonheuvel tot de artiesten, van licht en geluid tot productie. ,,Iedereen houdt er nauwelijks geld aan over, wel heel veel positieve energie daar gaat het nu om. De ervaring die bezoekers krijgen in de intieme setting is uniek, meent Ruisch die op de zaterdagen van 11 juli tot en met 15 augustus achtereenvolgens Glennis Grace, Lee Towers, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Rolf Sanchez en Shirma Rouse op het podium brengt.

HOOGTEPUNTEN ,,Het beloven geweldige optredens te worden, deze artiesten betrekken hun publiek echt bij de avond. Bovendien nemen ze hun eigen live band mee, met uitzondering van Lee Towers waar de band een aparte show geeft. Beleef muzikale hoogtepunten met de all round zangeressen Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace. Grijp die kans om Candy Dulfer en haar nieuwe electric band bijna naast de deur te zien. Laat je meevoeren met het zwoele Latijns-Amerikaanse repertoire van Rolf Sanches of ga los tijdens de swingende soul night van Shirma Rouse”, prijst de enthousiaste Ruisch aan.

Diederik Ruisch is er trots op dat dit kan, als trompettist heeft hij zelf veel op het podium gestaan en hij is daarnaast directeur van een evenementenbureau. ,,Alles viel weg, de eerste weken hebben we als muziekindustrie veel moeten oplossen. Alles wat gepland stond is gecanceld, iedereen in de branche is de klos in een situatie waarbij we in ieders belang dicht bij elkaar moeten blijven.”

ENTHOUSIAST Met de Doornse roots van Ruisch, als trompettist begonnen bij de Koninklijke Harmonie Doorn, was Landgoed Zonheuvel bekend terrein. ,,De exploitanten waren gelijk enthousiast en zo is er een mooi arrangement gemaakt. Het middagconcert is inclusief een al dan niet alcoholische luxe borrelbox en voor het avondconcert kan de keuze gemaakt worden voor een diner voorafgaand aan het concert of een borrelbox. Wie er echt een uitje van wil maken, kan tegen gereduceerd tarief een hotelkamer op het Landgoed boeken.”

Kijk ook eens op www.ticketpoint.nl/concert-the-castle

Door Monique José Timmermans

advertentie
advertentie