De oplevering van de zonnepanelen op het dak van Vakcollege Maarsbergen, met v.l.n.r. Hans Zijp (projectleider Onderwijshuisvesting Gemeente Utrechtse Heuvelrug), wethouder Rob Jorg, Jenny Oldenhuis (directeur Vakcollege Maarsbergen, Rebekka de Koning (ECONNETIC), Onno Kleijzen (NUOVO Scholengroep), Jan Hazenberg (hoofdcongiërge) en Pieter Laan (ProfiNRG)
De oplevering van de zonnepanelen op het dak van Vakcollege Maarsbergen, met v.l.n.r. Hans Zijp (projectleider Onderwijshuisvesting Gemeente Utrechtse Heuvelrug), wethouder Rob Jorg, Jenny Oldenhuis (directeur Vakcollege Maarsbergen, Rebekka de Koning (ECONNETIC), Onno Kleijzen (NUOVO Scholengroep), Jan Hazenberg (hoofdcongiërge) en Pieter Laan (ProfiNRG) Vakcollege Maarsbergen

Zonnepanelen op dak van Vakcollege Maarsbergen geïnstalleerd

29 juni 2020 om 11:35 Natuur en milieu

MAARSBERGEN Rob Jorg, wethouder duurzaamheid van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, heeft tijdens een bezoek de nieuwe zonnepanelen op het dak van Vakcollege Maarsbergen officieel in gebruik genomen. Met deze installatie zet de school naar eigen zeggen een belangrijke stap op weg naar een zonnige en energiezuinige toekomst.

Het schoolgebouw van Vakcollege Maarsbergen heeft een plat dak, dat uitermate geschikt bleek voor de plaatsing van zonnepanelen. Er zijn dit jaar 432 panelen aangebracht op het dak. De totale capaciteit hiervan is volgens de school voldoende om in gemiddeld meer dan de helft van de energiebehoefte van het schoolgebouw te voorzien.

Jorg was als wethouder niet zomaar uitgenodigd bij de officiële oplevering van de zonnepanelen. De gemeente was namelijk mede-initiatiefnemer en medefinancier van dit project.

Het initiatief werd verder begeleid door ECONNETIC, een energie-adviesbureau uit Driebergen, dat hernieuwbare energieprojecten ontwikkelt, financiert, realiseert en beheert. De installatie op Vakcollege Maarsbergen werd verzorgd door het Utrechtse bedrijf ProfiNRG, installateur van grootschalige zonneprojecten.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie