Feike en Rosalie tijdens European Youth Webinar
Feike en Rosalie tijdens European Youth Webinar N.A. Wieringa

Leerlingen Revius Lyceum Doorn nemen deel aan European Youth Webinar

16 juni 2020 om 09:34 Onderwijs Deel je nieuws

Regelmatig worden tegenstellingen binnen de EU onder een vergrootglas gelegd en soms lijkt het daardoor alsof er meer is dat ons scheidt dan dat ons verbindt. Met verwijten los je niets op, met elkaar in gesprek gaan en blijven, des te meer. Tegen die achtergrond hebben de liaisonoffices (informatiebureaus) van het Europees Parlement in Nederland, Spanje, Portugal en Frankrijk het plan opgevat om Junior European Parliament Ambassadors met elkaar in gesprek te laten gaan over de EU en Covid-19. 


Junior European Parliament Ambassadors zijn leerlingen die zich binnen European Parliament Ambassador scholen op een bijzondere manier inzetten om niet alleen hun eigen kennis over de EU te verdiepen maar deze kennis ook over te dragen aan anderen binnen hun school. Het Revius Lyceum Doorn, een officiële “Ambassador” school, heeft al jaren een groep toegewijde Junior EP Ambassadors onder haar leerlingen. Drie van deze leerlingen, Feike Coppens, Rosalie van Mechelen en Dajo Stek hebben afgelopen maandag, samen met in totaal zo’n 75 Junior EP Ambassadors uit Nederland, Spanje, Frankrijk en Portugal, tijdens een interactief European Youth Webinar, vragen aan leden van het Europees Parlement kunnen stellen. Het Webinar, getiteld  “How to overcome Covid-19 crisis?” werd afgesloten met een bericht van de Voorzitter van het Europees Parlement, de heer David Sassoli. 


Het werd een bijzonder Webinar dat niet alleen het gevoel van verbondenheid versterkte maar bovenal jongeren de gelegenheid gaf hun zorgen rondom Covid-19 en hun toekomst te delen. Dit mooie initiatief verdient navolging! 

Dajo tijdens European Youth Webinar
advertentie
advertentie