Archieffoto.
Archieffoto. Annet Werkhoven

Kasteel Amerongen weer open voor publiek

29 mei 2020 om 09:18 Corona Coronavirus

AMERONGEN Het was de afgelopen weken door de coronacrisis erg stil op Kasteel Amerongen, maar op 4 juni opent het kasteel weer haar deuren voor bezoekers. Vanaf die dag is de kasteeltuin ook weer te bezoeken. 

Met een kleine staf werd er wel hard doorgewerkt de afgelopen maanden. Om het publiek zo veel mogelijk betrokken te houden bij het kasteel werd er elke week een live rondleiding gegeven op Instagram en werd er een webshop opgericht zodat er toch wat kasteelartikelen verkocht konden worden. Een aantal vrijwilligers werkte door in de tuin, dat was hard nodig met het naderende voorjaar.

ENTREEKAARTEN Vanaf 4 juni kan men op donderdagen door de kasteeltuin wandelen. Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen kan men het kasteel en de kasteeltuin bezoeken. Entreekaarten zijn uitsluitend online te koop en met een vooraf vastgesteld tijdslot. Op de website staat het coronaprotocol dat is opgesteld om een veilig en verantwoord bezoek te kunnen garanderen.

Restaurant Bentinck is geopend op dezelfde dagen als het kasteel. Bezoekers zijn welkom op het terras voor lunch, borrel en diner. In het poortgebouw op het kasteelterrein wordt tijdelijk het pop-up hamburgerrestaurant ‘Gatehouse burgers’ geopend.

advertentie
advertentie