Afbeelding
Pixabay

Ontmoetingscentrum De Vijver in Driebergen verhuisd naar andere locatie

4 mei 2020 om 15:38 Maatschappelijk

DRIEBERGEN Ontmoetingscentrum De Vijver is verhuisd naar een nieuwe, centrale plek in Driebergen. Mensen met alzheimer en hun mantelzorgers kunnen nu terecht in het pand van het oude postkantoor aan de Buzziburglaan. 

Het centrum, dat ook een ondersteuningsprogramma biedt voor mensen met Parkinson, niet aangeboren hersenletsel en CVA, zat tijdelijk in het oude verpleeghuis Nassau Odijckhof. 

SAMEN KOKEN In verband met het coronavirus is De Vijver tijdelijk gesloten. ,,We kijken ernaar uit om de bezoekers weer te kunnen ontvangen”, zegt Grieteke Visser, een van de medewerkers. ,,De verbouwing en inrichting van het pand zijn klaar. We hebben de beschikking over drie verschillende ruimtes die fris en kleurrijk zijn ingericht. Daar kan iedereen straks weer van genieten. Samen koken of creatief bezig zijn, er zijn daar volop mogelijkheden voor.” Ook de Gouden Diners, die tijdelijk werden gehouden bij lunchcafé Koek & Ei, zullen daar gaan plaatsvinden.

UITSTAPJES Ook is het voor de bezoekers van het ontmoetingscentrum straks makkelijker om een uitstapje te maken naar het Wildbaanpark of boodschappen te doen in het centrum van Driebergen. ,,We vinden het belangrijk om onze bezoekers afwisselende activiteiten te kunnen aanbieden”, geeft Visser aan. ,,Daarbij leggen we de nadruk op het behouden van vaardigheden. Hoe fijn is het om met elkaar gewoon even boodschappen te doen en vervolgens een lekkere lunch te bereiden. Onze soepen zijn befaamd.” 

De medewerkers van het De Vijver hopen dat zij op termijn, als het leven weer ‘normaal’ is en hun ontmoetingsplek weer open is, een openingsfeest kunnen organiseren. ,,Uiteraard is dan iedereen welkom om een kijkje te komen nemen."

De nieuwe inrichting van het ontmoetingscentrum
Afbeelding
advertentie
advertentie