De zon van het Zonnehuis

15 april 2020 om 18:57 Kunst Deel je nieuws

"Laten wij deze lente de bomen eens versieren", aldus kunstenaar Caroline Wesselman van Helmond. Met haar project 'Boombeesten' zal zij in de week van 28 april tot en met 4 mei de tuin van het Zonnehuis in Doorn versieren. Boombeesten zijn gevleugelde fantasiedieren, gemaakt van oude verpakkingen. De kunstenaar heeft de inwoners van Doorn en Driebergen opgeroepen aan het knutselen te gaan en hun eigen Boombeest te maken. Zij komt de beesten op 27 april bij de mensen thuis ophalen en zal ze in de tuin van het Zonnehuis ophangen. Wesselman is erg enthousiast: "Ik heb mijn eerste Boombeesten al binnen! Het instructiefilmpje wordt door veel ouders gedeeld, en zelfs mijn grootmoeder is haar inner-kunstenaar aan het ontdekken." 

Normaliter woont de kunstenaar in Londen, maar vanwege het Coronavirus zit ze tijdelijk bij haar ouders in Doorn. "In het nieuws hier zag ik vaak berichten over ouders en kinderen die erg op elkaars lip zitten, en over enzame ouderen in verzorgingstehuizen. Het leek mij mooi als de ene groep, de andere zou kunnen helpen. Vandaar Boombeesten, met mij als facilitator tussen de twee groepen." Met Boombeesten kunnen kinderen vanuit huis bijdragen aan de gemeenschap. Daarbij helpt het ook kinderen in te zien dat verpakkingen niet per se bij het afval thuishoren, met een beetje creativiteit kan je er een fraai kunstwerk van maken.

Wilt u ook een Boombeest maken? Kijk dan op de Instagram van @Boombeesten voor instructies. Ook als u niet in Doorn of Driebergen woont kunt u een Boombeest maken en een foto opsturen naar boombeesten@outlook.com. Als er genoeg mensen in uw buurt meedoen, kan er daar wellicht ook een verzorgingstehuis worden opgefleurd.

boombeesten2@outlook.com,

Boombeest 4
Boombeest 3
Boombeest 2
Boombeest 1
Iedereen mag Boombeesten maken
Samenvatting instructies Boombeesten
advertentie
advertentie