PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit de Utrechtse Heuvelrug

Horeca Heuvelrug na 'dreun' succesvol met nieuw concept

Corona Coronavirus
Foto: Hanny van Eerden
1 apr 2020, 06:20
Marc Servaas en echtgenote Yvonne van Grand-café Brocante in Doorn combineren de nieuwe service met een verbouwing.
Marc Servaas en echtgenote Yvonne van Grand-café Brocante in Doorn combineren de nieuwe service met een verbouwing.
HEUVELRUG

De acute sluiting van alle eet- en drinkgelegenheden op 15 maart bracht grote verslagenheid. De conjunctuurgevoelige horecabranche werkte, door de toename van het aantal vestigingen in de afgelopen jaren, ook nog eens met relatief lage marges. Veel exploitanten hebben toch begrip voor de genomen overheidsmaatregelen, die besmetting met het coronavirus kunnen indammen. Initiatiefrijke ondernemers introduceerden al snel een nieuw concept dat is gestoeld op het afhalen en bezorgen van maaltijden. Dit biedt ook de met deze maatregel getroffen toeleveranciers enig soelaas.

Hanny van Eerden

Voor de koks verandert er, behalve aangepaste menu's, weinig. ,,Zij passen altijd al hygiënemaatregelen toe," zegt Wim Vos, mede-eigenaar van twee restaurants in Maarn en eigenaar van groothandel Vos Horeca, tevens voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Zuidoost Utrecht. ,,Daar waar zij in aanraking komen..

advertentie
advertentie