Annelies Barendregt, coördinator van de belbusorganisatie en wethouder Hans Waaldijk
Annelies Barendregt, coördinator van de belbusorganisatie en wethouder Hans Waaldijk Gerard van Wijk

Nieuwe belbus in gebruik genomen

4 maart 2020 om 18:10 Overig Deel je nieuws

Annelies Barendregt, coördinator van de belbusorganisatie en wethouder Hans Waaldijk namen op woensdag 4 maart gezamenlijk de nieuwe bus in gebruik.  „Ik ben heel blij met deze voorziening die er voor zorgt dat mensen aan onze samenleving kunnen blijven deelnemen",  zegt de wethouder.

door Gerard van Wijk

De belbus is een voorziening van-deur-tot-deur bedoeld voor mensen met fysieke beperkingen die niet van openbaar vervoer gebruik kunnen maken. Op werkdagen rijden drie bussen 's ochtends en 's middags tussen half negen en vijf uur. De bussen bieden plaats aan zeven passagiers, exclusief de twee vrijwilligers, chauffeur en bijrijder.  Rollators kunnen mee, rolstoelen niet.

De belbussen zijn een vertrouwd gezicht in Utrechtse Heuvelrug, ze pendelen tussen Doorn, Driebergen en Maarn voor boodschappen, bezoek aan de dokter, het zwembad, de fysiotherapeut. En niet te vergeten het vervoer van inwoners die gebruik maken van dagbesteding.

 

Vrijwilligers

„De diensten worden gewaardeerd door de gebruikers", zegt Annelies Barendregt. „We hebben een enthousiaste groep vrijwilligers, die met veel plezier elke dag op de bus rijden. De vrijwilligers kunnen zich van achter hun computer inroosteren. Je bepaalt zelf hoe vaak per maand je beschikbaar wilt zijn".

Wilt u meer weten over de belbus, hetzij als gebruiker, hetzij als vrijwilliger, bel dan met Annelies Barendregt op nummer 06-25123792.

Meer informatie op www.meanderomnium.nl/belbus-utrechtse-heuvelrug

advertentie
advertentie