Beukenlaan in het Amerongse Bos
Beukenlaan in het Amerongse Bos Harry van Emden

Zondagmiddagwandeling Amerongse Bos

2 maart 2020 om 09:57 Activiteiten Deel je nieuws

De vrijwilligers van het Amerongse Bos, organiseren iedere eerste woensdag van de maand een publiekswandeling door de prachtige Amerongse natuur. Als proef willen we nu ook  op zondagmiddagen een publiekswandeling gaan organiseren. Als u al van plan was om op zondagmiddag door onze prachtige natuur te gaan wandelen, wordt het misschien extra aantrekkelijk als dit gaat onder leiding van een gids van Utrechts Landschap.

Er is veel te vertellen over het  Amerongse  Bos en de Amerongse  Bovenpolder. Bijvoorbeeld om te zien, dat de natuur soms zijn eigen gang gaat en zich niet laat sturen door menselijk ingrijpen. Of om te ontdekken, dat ook de Franse troepen al eens door ons bos hebben gelopen. Verder is er de invloed van kasteel Amerongen op ons bos, dat overigens het oudste bos op de Utrechtse Heuvelrug is. En dan zijn er natuurlijk de sporen van de ijstijd op ons landschap, en veel  later die van de eeuwenlange Tabaksteelt. Er is een grote verscheidenheid aan boomsoorten, waaronder ook een aantal bijzondere soorten, zoals de Weymouth.

Alle reden dus om mee te lopen  met onze gids op zondagmiddag  22 maart. We vertrekken om 14.00 uur vanaf het Informatiecentrum van Utrechts Landschap, Veenseweg 8 te Amerongen. Als u met de auto komt kunt u parkeren op parkeerterrein De Burgwal, op drie minuten afstand van het Informatiecentrum. Honden mogen mee, maar wel aangelijnd. Er zijn aan deze wandeling geen kosten verbonden, maar wel is het  gewenst dat u zich aanmeldt op de site van Utrechts Landschap. U kunt dit doen door de volgende link te volgen en te klikken op  de knop reserveren. https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/90090.

Wacht hiermee niet te lang, er zijn 20 plaatsen beschikbaar.

advertentie
advertentie