Daphne Gakes
Daphne Gakes archief de Bibliotheek Z-O-U-T

Daphne Gakes bij Boek&Bal

27 februari 2020 om 17:52 Evenementen Deel je nieuws

Van 7 tot en met 15 maart 2020 vindt de Boekenweek plaats! In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-) fictie centraal. Deze 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Ook Bibliotheek Z-O-U-T doet mee.

Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

Boekenweekgedicht voor nieuwe leden

Word je tijdens de Boekenweek lid van de Bibliotheek Z-O-U-T dan ontvang je een handige linnentas voorzien van het Boekenweekgedicht. Het Boekenweekgedicht is dit jaar geschreven door Babs Gons.

Boekenweekmagazine

Het Boekenweekmagazine bevat interviews, achtergrondartikelen en titels bij het thema van de Boekenweek. Het magazine is tijdens de Boekenweek gratis af te halen in de bibliotheek.

Daphne Gakes bij Boek&Bal

Voor de 8e keer organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T voorafgaand aan de Boekenweek de verkiezing Z-O-U-T schrijver van het jaar. De bekendmaking van de winnaar is op woensdag 18 maart tijdens het Boek&Bal in Cultuurhuis Doorn. Boek&Bal is sinds 4 jaar het afsluitende Boekenweekfeestje van de Bibliotheek Z-O-U-T waarbij met lezers, schrijvers, boekhandelaren en al die anderen die van boeken, lezen en taal houden, het boek én het lezen wordt gevierd.

Hoofdgast is deze avond theatermaakster, cabaretier, schrijfster Daphne Gakes met haar theaterprogramma Ik Daphne Gakes.
"Leven doe je door te spelen" zo luidt Daphne Gakes' devies. Zij wil niet berusten in het gezapige: ze woont in een camper, werkt als actrice en stelt zich open voor Jan en alleman. Inmiddels heeft ze drie studies afgerond, de wereld over gereisd en ieder feest gezien. Maar wat als alles mogelijk is, wie stelt dan de grenzen?
In haar geval was dat meneer agent.
Ik, Daphne Gakes, het try-out boekje bij de gelijknamige voorstelling, is het verslag van Daphnes aanvaring met die grenzen. Ze vertelt hoe ze op dertigjarige leeftijd vast komt te zitten voor het stelen van een zalm bij de Albert Heijn. Eenmaal opgesloten voelt ze zich pas echt vrij. Leeft ze, in al haar vrijheden, wel de juiste kant op?

Kijk voor onze activiteiten op www.bibliotheekzout.nl

advertentie
advertentie