Filmavond: In Utero 'De reis in de baarmoeder'

20 februari 2020 om 13:46 Maatschappelijk Deel je nieuws

In Utero is een documentaire over het ontstaan in de baarmoeder en de invloeden van buitenaf. Het ontwikkelen van de embryo van A tot Z is in beeld gebracht. Ook is inzichtelijk gemaakt wat bepaalde de gevolgen zijn in deze kwetsbare tijd. De tijd waar een blauwdruk wordt gevormd die karakter genoemd wordt. De film maakt een diepe indruk en is voor ons een reden om deze na te bespreken. Deze avond is speciaal door vier CREF-Methode behandelaren georganiseerd en is voor iedereen die zich interesseert in Hechting & Basisvertrouwen!

FILMAVOND: IN UTERO- “DE REIS IN DE BAARMOEDER”

Aanvang om 19:00. De film start om 19:30.

De film “In Utero” verbeeld de reis in de baarmoeder van embryo tot foetus naar geboren worden. De relatie tussen de moeder en haar kind wordt uitgelicht. Het spanningsveld komt in beeld tussen de prilste behoeften van het ongeboren kind en de stressvolle omgeving waarin ouders leven. De film nodigt uit tot bewustwording en dialoog. De tijd waarin we nu leven omringt het jonge kind met een milieu waarin de mensheid voor grote opgaven staat. Na afloop van de film reist er vaak de vraag: En nu? Welke gevolgen heeft een stressvolle baarmoeder? En nog belangrijker, kan dit hersteld worden? Hier wordt aandacht aan besteed. Het publiek kan vragen stellen en vervolgens gaan we met elkaar in gesprek. Ervaren CREF-Methode behandelaren vertellen over ervaringen van herstel. Een avond waarin dialogen gevoerd kunnen worden over wat je als ouder of als professional kunt toevoegen aan het basisvertrouwen van kinderen. 

Voor wie:
De film wordt aanbevolen voor een ieder die zich interesseert in algemene ontwikkeling van de mens, hechting, basisvertrouwen en verbinding. 

Datum:    26 maart 2020
Tijdstip:   aanvang 19:00 uur tot ca 22.00 uur
Locatie:    Zandschulperweg 2, Overberg 
Tickets:     € 10,00 p.p. incl. 2 consumpties en nabespreking
Aanmelden via: 
Groep:      maximaal 18 deelnemers

advertentie
advertentie