Takken

5 maart 2018 om 01:12 lokaal Deel je nieuws

Takken

Op 3 januari begon het jaar met een zeer heftige storm. Ook de dennenbomen op de Nassaulaan moesten het ontgelden. Enorme takken kwamen naar beneden. We belden met de gemeente om te vragen of de takken werden opgehaald en wanneer. Direct kwam de wedervraag of deze takken van bomen uit particuliere tuinen kwamen. “In dat geval komt de gemeente die niet ophalen, u kunt ze als grof snoeiafval bij elkaar binden en op de ophaaldag voor grof snoeiafval aanbieden”. Maar de takken waren niet hanteerbaar, tilbaar of samen te binden, zoals dat volgens de snoeiafvalkalender moet. Zeker niet voor de gepensioneerden bij ons in de laan. Gevolg: zes bergen takken bleven wekenlang liggen op de stoep en in de groenstroken.
Op 21 februari bracht ik dit naar voren op het ‘Feest van de democratie’ in gesprek met raadslid Marina Roelofsen. Zij beloofde actie te ondernemen. Een week later zijn de takken opgehaald. 
Democratie en participatie staan hoog in het vaandel in het beleid van Utrechtse Heuvelrug en dat is mooi. Het zou fijn zijn als ambtenaren bij redelijke vragen van burgers ook met enige flexibiliteit daaraan bij zouden kunnen dragen, zonder dat burgers daarvoor een beroep hoeven te doen op de politici. Participatie geldt voor iedereen en moet van alle kanten komen. Marina Roelofsen bedankt voor je snelle hulp!

Femke van Trier-Klijnstra
Nassaulaan 2
3941 ED Doorn

advertentie
advertentie