Afbeelding
Jurgen Jacob Lodder

Vrijwilliger azc Leersum in het zonnetje

31 januari 2020 om 15:16 Maatschappelijk

LEERSUM Een grote verrassing voor Sejfo Biro (59). Stichting de Vrolijkheid nomineerde hem als Kanjer van Goud bij de Postcode Loterij als dank voor zijn jarenlange en trouwe inzet als vrijwilliger bij asielzoekerscentrum Leersum. De Stichting, die kunstprojecten voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra organiseert, verraste Sejfo in azc Leersum met een cheque: hij mag zijn zus in Bosnië bezoeken. 

Marielle van den Bosch van Stichting de Vrolijkheid zegt: ,,Sejfo komt al 10 jaar lang trouw iedere week vanuit zijn woonplaats Utrecht naar Leersum om creatieve workshops te geven aan kinderen. En dat doet hij met ongelofelijk veel liefde en betrokkenheid. Het is dankzij mensen als Sejfo dat een organisatie als Stichting de Vrolijkheid kan bestaan. Voor ons is Sejfo onmisbaar en daarom hebben we hem voorgedragen als Kanjer van Goud." 

Sejfo Biro is sprakeloos wanneer hij verrast wordt met de cheque: ,,Ik doe dit werk met veel plezier. Ik ben zelf als vluchteling naar Nederland gekomen en veel mensen hebben mij geholpen in die tijd. Dus ik doe graag iets terug. Ik probeer ieder jaar mijn familie in Bosnië te bezoeken en ik ben heel blij en dankbaar dat dat dit jaar dankzij deze cheque gaat lukken."

advertentie
advertentie