Deelnemers aan de 'Open Eettafel'.
Deelnemers aan de 'Open Eettafel'. Eric Tappen

Heuvelrug Senioren ontfermt zich over de 'Open Eettafel'

30 januari 2020 om 19:01 Overig Deel je nieuws

De ‘Open Eettafel’ in Maarn wordt onderdeel van Heuvelrug Senioren. Dat is de uitkomst van het gesprek dat het bestuur van Heuvelrug Senioren heeft gehad met degenen die de ‘Open Eettafel’ organiseren. Aanleiding voor het gesprek was de mededeling vorig jaar van Zorginstelling QuaRijn dat de samenwerking met de ‘Open Eettafel’ zou worden stop gezet.

“Voor ons kwam dit bericht als een donderslag bij heldere hemel”, zegt Janny van der Ziel, coördinator van de ‘Open Eettafel’. “Wij hebben toen toenadering gezocht tot Heuvelrug Senioren. En dat is gelukkig gelukt”.

De ‘Open Eettafel’ in Maarn wordt gehouden in Trompstaete vanaf het begin van de jaren 2000. Het is bedoeld voor mensen die anders alleen moeten eten of geen zin hebben om elke dag voor zichzelf te koken. “Liefhebbers van een goede warme maaltijd, een driegangen-diner, kunnen op maandag, woensdag en vrijdag van 12 tot 13.30 uur bij ons terecht”, vertelt Janny. Zij zorgt er met haar veertien vrijwillige gastvrouwen, die in een rooster werken, voor dat de ruimte gezellig wordt ingericht met een leuk gedekte tafel met kaarsjes en dat het vers gekookte driegangenmenu uit de cateringkeuken van Slagerij Van Dijk uit Leersum wordt geserveerd. De deelnemers krijgen vooraf het menu te zien dat voor een bepaalde dag wordt bereid en waarop kan worden ingetekend. Zo’n driegangen-diner kost €11.90 en wordt rechtstreeks maandelijks met Slagerij Van Dijk afgerekend.

Op dit moment staan er acht personen ingeschreven die, naar gelang het hun uitkomt, komen eten. Zowel dames als heren. “Jammer dat dat er zo weinig zijn”, vindt Janny. Zij denkt ook te weten waardoor dat komt. “Bij de Plus kun je tegenwoordig ook complete maaltijden kopen. Waarom zullen de mensen dan hier komen? Nou ik weet wel waarom, vanwege de gezelligheid. Hier heb je leuke tafelgesprekken tijdens het eten. Over het nieuws van de dag, over zaken uit het dorp, over kinderen of kleinkinderen of over hobby’s. Er is altijd genoeg om over te praten. En met elkaar eten is altijd leuker dan alleen”.

Voor mensen die de ‘Open Eettafel’ nog niet kennen genoeg argumenten dus om het eens te proberen. Wie belangstelling heeft om een keer aan te schuiven of nog vragen heeft kan contact opnemen met Janny van der Ziel, via de mail vanderziel@hetnet.nl of telefonisch 0343-441429.

advertentie
advertentie