kind met masker
kind met masker pixabay

Waar zijn ze, die 'onzichtbare' kinderen?

30 januari 2020 om 14:33 Column Deel je nieuws

DOE JE MASKER AF ??
Kinderen die een probleem met zelfvertrouwen hebben. Zoveel, dat ze niet zichzelf zijn, niet functioneren zoals zou moeten, zoals ze zouden willen. Ze zetten een masker op en dat is het, ze worden niet opgemerkt. Niet door hun ouders, niet op school, niet door hun vrienden. In hun eigen cocon, hun eigen wereld, met een door hun gekozen masker.

JIJ HOORT ER OOK BIJ ??
Toen ik het hoorde, dacht ik, dat zal toch niet zo zijn. Ouders merken dat wel op bij hun kind, maar later…… Ik dacht weer terug aan vroeger. Ik ben ook zo’n kind geweest. Ik heb ook jaren met een masker op gelopen, zonder dat iemand het wist. Gek, dat ik nu dacht dat ik niet de enige ben geweest. Nee, een grote groep kinderen loopt rond met dit probleem, onopgemerkt.

ALS JE WILT KUN JE HET ZIEN ??
Maar wat kunnen wij doen? Wat kunnen we doen om ook deze kinderen te helpen. Om ze te vinden, op te merken, ze niet alleen te laten strijden. Ik wil ze helpen maar ik kan ze niet alleen bereiken. Iemand zal ze op moeten merken. Als ze zelf niet aan de bel trekken en er is niemand die ze ziet…..

HET IS GEEN ONWIL ??
Iedereen is druk, teveel verplichtingen, beslommeringen. Het is geen onwil, maar onmacht, chronisch tijdtekort. Maar als we allemaal net iets scherper zijn. Net iets meer op ons gevoel letten, in plaats van op ons verstand, dan moet ook deze groep kinderen zichtbaar kunnen worden.

LATEN WE HET SAMEN DOEN ??
Dus laten we vanaf vandaag iets beter kijken en luisteren naar ons kind, ons buurmeisje, ons vriendje of onze student. Echt luisteren! Laten we de verplichte nummers laten voor wat ze zijn, maar luisteren met ons hart.

Linda
www.kindercoachhetkeerpunt.nl

advertentie
advertentie