de nieuwe grafsteen voor het Heulmeisje
de nieuwe grafsteen voor het Heulmeisje Fred Warnaar

LIonsclub Maarn Maarsbergen vervult weer lokale wensen

13 januari 2020 om 15:38 Maatschappelijk Deel je nieuws

Lionsclub Maarn Maarsbergen vervult weer een aantal wensen.

Na Sinterklaas is het gebruikelijk dat de Lionsclub Maarn Maarsbergen in de Plus Van Schaick supermarkt een kerstboom neerzet, waar de inwoners een wenskaart kunnen ophangen. En dit al voor het 24ste jaar.

De gelukkigen, wier wensen vervuld konden worden, waren uitgenodigd om naar ’t Vosje te komen, waar de zegsman van de Lions, Ab van Gorkum, traditiegetrouw op zijn eigen, humoristische wijze de cadeaus uitdeelde.

Dit jaar waren 17 wensen ingediend, waarvan 12 gehonoreerd konden worden.

Na een dankwoord voor de Plus supermarkt en restaurant ’t Vosje voor het ter beschikking stellen van hun faciliteiten werden achtereenvolgend naar voren geroepen:

Nel van Wolswinkel c.s., die in ’t Gebouwtje in Maarsbergen regelmatig voor de oudere inwoners creatieve workshops of een dagje uit organiseren of zelf samen maaltijden bereiden. Zij kregen een donatie voor dit mooie initiatief.
De Regenboog, die maar liefst vier wensen had, namelijk een voetbadje, een cassettespeler, een fotopuzzel en geld voor een tweedehands zitbank. Alle vier wensen werden vervuld.
Vlinders van Emmanuel, een groep enthousiaste mensen, die elke 14 dagen samen met 12 tot 14 personen op zondag een maaltijd klaar maken, waarvan dan samen ook genoten wordt. Hun wens was een multi coocker.
Eetcafé Hakuna Matata. Ter ere van het 25-jarig bestaan willen ze graag een feestavond organiseren met als hoogtepunt het optreden van het zangduo La Donna Mobile. Om dit mogelijk te maken werd een geldbedrag geschonken.
Stichting Muziek in de Theresiakerk, die acht keer per jaar een concert organiseert in de Theresiakerk. De muziek varieert van klassiek tot jazz, van zang tot instrumentaal. Om dit alles mogelijk te maken is financiële steun onontbeerlijk. Vandaar hun wens om een donatie.
Mevr. Mattie van der Zijden. Haar grootste wens was een driewielfiets om door Maarn te rijden. Samen met haar is André Veneman met Mattie naar Kerkdriel gereden, waar zo’n fiets te koop stond. Mattie was zeer verrukt bij het testen en zodoende werd de fiets door André en Adri van den Essenburg in Kerkdriel opgehaald en kon Ab plechtig de sleutel overhandigen voor haar nieuwe fiets. De officiële overhandiging vond plaats voor de Plus supermarkt. Later was Mattie al druk aan het oefenen in het dorp.
Familie Biesterfeld. Als je het dorp inrijdt op het Poortse Bosch, dan word je altijd vrolijk van een mannetje op een fiets in diverse uitrustingen, afhankelijk van het jaargetijde. Om dit initiatief te belonen werd de familie Biesterfeld beloond met een leuke plantenbon.
Mevr. Eveline Kamst. Tijdens haar bezoeken aan de algemene begraafplaats in Maarn werd ze getroffen door het vervallen graf van het zogenaamde Heulmeisje. Dit meisje, ongeveer 13 tot 15 jaar oud en vermoedelijk afkomstig uit Duitsland (de Eifel), werd in 1976 vermoord gevonden op de parkeerplaats de Heul aan de A-12 bij Maarsbergen. Haar wens was om op dit graf een eenvoudige steen te plaatsen. Ab vertelde dat deze wens de Lions zeer aansprak en vervolgens is in ijltempo contact gezocht en toestemming gevraagd bij de gemeente. Toen dat rond was is door de firma Ewijk in Scherpenzeel in recordtempo (alle lof!!) een mooie zwerfkei opgepoetst en voorzien van inscriptie “Een meisje bekend bij God”  1976. Mevr. Kamst was zichtbaar ontroerd bij de onthulling van de grafsteen.

Maandag 13 januari 2020 is om 15 uur de steen officieel geplaatst worden op het graf van het Heulmeisje.

Tot slot overhandigde Tom van Schaick namens de Plus een mooi boeket aan alle uitverkorenen.

Ab van Gorkum sloot deze geslaagde bijeenkomst af dat met de mededeling dat hij stopt als organisator van de wensboomactie en het stokje zal overdragen aan een opvolger, want er is een tijd van komen en een tijd van gaan.

Mattie van der Zijden op haar fiets
advertentie
advertentie