KCD omzeilt lastige horde

12 januari 2020 om 14:53 Korfbal Deel je nieuws

Met een afgetekende 13-17 zege bij het stugge SGV toonde KCD dat de vorm niet heeft geleden onder de Kerstvakantie. Met een punt achterstand op koploper Koveni blijft er volop zicht op een verrassing voor de Doornse korfballers.

Uitwedstrijden tegen SGV zijn altijd lastig geweest voor KCD. Lang werden er de punten aan de Culemborgers gelaten. Daar kwam enige tijd geleden verandering in, maar makkelijk was het nooit. Ook zaterdag opende SGV de score maar daarna volgden tien verschroeiende Doornse minuten waarin de basis werd gelegd voor de uiteindelijke zege. Pas bij 1-7 konden de gastheren wat terug doen maar KCD bleef bij de les en tot de rust bleef de marge gehandhaafd: 4-10.

Na de korfwisseling moesten de meegereisde supporters tien minuten op de eerste KCD-goal wachten maar omdat SGV in die fase ook moeite had om te scoren bleef de schade beperkt: 6-11. Wel was duidelijk dat de thuisploeg nog steeds in een goed resultaat geloofde en met enig succes de achtervolging inzette: 9-13. In de 17e minuut leek het zelfs spannend te worden bij de 10e goal maar KCD antwoordde direct. In diezelfde minuut gebeurde dat nogmaals zodat er opeens 11-15 op het scorebord stond. Even plotseling viel de productie weer stil en toen KCD na tien minuten als eerste scoorde, was de strijd gestreden. De laatste goals waren voor de statistiek waarna de groen witten konden concluderen dat de vorm er nog was en de strijd om de eerste plaats nog volledig open ligt.