De drie jubilarissen. V.l.n.r. Fiona van Donselaar, Eric Elbers en Evelien van Donselaar.
De drie jubilarissen. V.l.n.r. Fiona van Donselaar, Eric Elbers en Evelien van Donselaar. John Beringen

Dubbel feest bij Harmonie Doorn

8 januari 2020 om 06:59 Muziek

DOORN Het was afgelopen vrijdag dubbel feest bij de Koninklijke Harmonie Doorn. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werden er namelijk drie trouwe leden gehuldigd. Een gesprek met de drie gelukkigen.

John Beringen

Na een klein welkomstconcert neemt voorzitter Huub Schouenberg het woord. ,,We hebben vanavond negentig jaar aan jubilea onder ons dak," grapt hij. Als het gegrinnik van de aanwezigen is weggestorven, roept hij de drie jubilarissen naar voren. Het zijn de zusjes Fiona en Evelien van Donselaar die beiden 25 jaar klarinet spelen en Eric Elbers die veertig jaar de trompet bespeelt.

Bescheidenheid siert het drietal als hen om een eerste reactie wordt gevraagd. ,,Het is natuurlijk allemaal heel erg leuk, maar wij zijn slechts drie mensen uit een hele groep die gezamenlijk een prestatie levert," laat Fiona weten. Evelien en Eric knikken instemmend.

TEAMWORK ,,Bij de Harmonie heerst het ouderwets goede 'wij-gevoel' waardoor er prima teamwork is," vult Evelien aan. Hoewel ze alle drie zijn opgegroeid in Doorn, zijn ze inmiddels allemaal uitgevlogen naar elders. Fiona woont in Leusden, Evelien woont in Meteren en Eric heeft Cothen als woonplaats. ,,Maar dat was voor geen van ons reden om weg te gaan bij de Harmonie," laat Eric weten.

,,Je kan stellen dat het hier één grote familie is waar altijd een goede sfeer heerst." Fiona haakt hier op in: ,,Als er bijvoorbeeld wat gebeuren moet dan draagt iedereen een steentje bij," verduidelijkt ze. ,,Vaak kennen leden ook weer iemand anders die over een bepaalde vaardigheid beschikt en die dan weer op zijn of haar beurt bereid is om in praktische zin wat ondersteuning te verlenen. Dus niet alleen de leden, maar ook veel mensen die geen lid zijn dragen ons een warm hart toe."

,,Iedere vereniging moet de eindjes aan elkaar knopen," gaat ze verder. ,,Zo zamelen wij regelmatig oud papier in en we geven ook een kalender uit met daarop nostalgische foto's van Doorn; die is te koop bij de Doornse apotheek. En we kunnen trouwens ook nog wel nieuwe leden gebruiken."

REPERTOIRE Hoe ziet het repertoire van de Harmonie er uit? Dat blijkt een wat lastige vraag te zijn omdat dit niet in één kernwoord valt samen te vatten. Het is Eric die daar op reageert: ,,Van vrolijk tot licht klassiek maar soms ook stemmig. Behalve onze voor- en najaarsconcerten voeren we ook een kinderconcert uit. Daarnaast spelen we ook tijdens de dodenherdenking, Koningsdag en andere officiële gelegenheden. Ik kan er heel veel over vertellen, maar het beste is dat geïnteresseerden gewoon zelf een keer langskomen om wat van de sfeer te proeven. Het is hier altijd super gezellig. Anders zou ik het zelf ook geen veertig jaar hebben uitgehouden, hè? Maar vanavond spelen we geen muziek meer want we gaan feest vieren."

Na dit gezegd te hebben, staat hij samen met Fiona en Evelien op om een drankje te halen.

advertentie
advertentie