Maarten Koningsberger met Schubert primeur in MAESTROsvanDICHTBIJ

30 december 2019 om 09:59 Muziek Deel je nieuws

De internationaal befaamde zanger Maarten Koningsberger zal op woensdag 15 januari om 20.00 in de Grote Kerk Driebergen een geheel nieuw Schubert programma zingen in de serie MAESTRO´svanDICHTBIJ, getiteld Nacht und Träume.

Het grote succes van de vorige twee optredens met Koningsberger in Driebergen inspireerde

Bas Verheijden - pianist en initiatiefnemer van deze concertserie - om iets unieks te doen deze keer: hij arrangeerde speciaal voor Koningsberger en zijn pianotrio (Atlantic Trio) een groot aantal geliefde Schubert liederen (o.a. Ständchen, Die Forelle, Erlkönig). Dat deze liederen voor het eerst horen zijn in een versie voor bariton en pianotrio zorgt voor een heel scala aan nieuwe kleuren en mogelijkheden. Driebergen krijgt hiermee een bijzondere primeur!

Koningsberger trad op van Carnegie Hall tot Tokyo, zijn opnames werden door vakblad Gramophone verkozen tot Editors Choice en hij is in de complete Schubert Editie van Hyperion te vinden naast zangers als Matthias Goerne. Een leuke bijkomstigheid is  dat deze internationale ster gewoon woonachtig is in Leersum..

Tot 27 jaar gratis toegang. Kaarten á 15 euro verkrijgbaar bij Boekhandel Jaques Baas en Cd-artline. Voorkom lang wachten en reserveer tijdig uw kaarten via basverheijdenpianist@gmail.com

Meer info op www.basverheijden.com

 

advertentie
advertentie