Bram Soentjens dirigeert een eerder projectconcert
Bram Soentjens dirigeert een eerder projectconcert Spon

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

19 december 2019 om 06:00 Activiteiten

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

19 december

Leersum

Jaarafsluiting Zoute Inval
10:00 Hoflaan 31
Donderdag 19 december sluiten we het Zoute Invaljaar 2019 'formeel' af tijdens de laatste Inval dit jaar met kerstkoffie en een verhaal door Betty Webber. Dus kom nog eenmaal langs dit jaar, zoals altijd van 10 tot 12 uur in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum, in De Binder aan de Hoflaan 31 te Leersum.

Doorn

Biljarten in de Cantina
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Voor dames én heren! Nu ook iedere donderdag vanaf 13:30 uur, uiteraard kosteloos.

Amerongen

Film Ice and the sky in de Rijnkapel
20:00 Imminkstraat 1A
Deze milieu activistische documentaire van Luc Jacquet gaat over de vele poolexpedities van de Franse klimaatdeskundige en glacioloog Claude Lorius. Jacquet vermijdt saaie statistieken en brengt het verhaal van Lorius als een spannende avonturenfilm. Toegang € 6,-.

20 december

Driebergen-Rijsenburg

RepairCafé
13:00 Oranjelaan 73
RepairCafé Driebergen is i.v.m. de feestdagen verplaatst naar vrijdag 20 december (27 december vervalt). De vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad.

Christmas sing-along
18:30 Kerkplein 5
Vrijdagavond 20 december organiseert het Jongerenkoor Driebergen onder leiding van dirigente Lieke van Oostenbrugge een christmas sing-along. Na afloop is er de mogelijkheid om deze kerstavond gezellig voort te zetten met heerlijke glühwein en warme chocolademelk in de clubruimte van het jongerenkoor. De sing-along begint om 19:30 in de Sint Petrus' Bandenkerk in Driebergen (Kerkplein 5).

Leersum

Aletta Jacobs over 100 jr vrouwenkiesrecht
19:00 Hoflaan 29-31
Tijdens het historisch koffie-uur van de Tijdlijn van Leersum op vrijdag 20 december zal gastspreker Aletta Jacobs vertellen over haar leven en de strijd voor het verkrijgen van vrouwenkiesrecht, honderd jaar geleden. Aanmelden voor de lezing is niet nodig en toegang is gratis. Aanvang 19.00 uur in de studieruimte van de Tijdlijn (in de bibliotheek Leersum).

Amerongen

Utrechts Byzantijns in Andrieskerk
20:00 De Hof 16
Het Utrechts Byzantijns Koor (UBK) - onder leiding van dirigente Iryna Gorvanko - treedt inmiddels voor de vierde keer op in Amerongen. Het UBK presenteert een boeiend concert in de Andrieskerk, die dan helemaal in kerstsfeer is! Het koor verzorgt zowel in binnen- als buitenland liturgieën en concerten. De nadruk ligt hierbij op de Oekraïense zangcultuur. Aanvang concert 20.00 uur. Kaarten zijn voor 17,50 euro ter plaatse verkrijgbaar vanaf 19.30. Of via de website www.andrieskerk.nl/reserveren en in Amerongen bij fa. Kleton aan de Overstraat of drogisterij De Koenhoekaan de Koenestraat.

21 december

Driebergen-Rijsenburg

Groendecoratie-workshop
9:15 Dennenhorst 22a
Wil jij ook een royaal kerststuk maken met veilingvers kerstgroen, frisse, elegante bloemen en een waterval van glanzende kerstballen omringd door lieftallige lichtjes? Schrijf je dan in! De workshop staat gepland op zaterdagochtend! Materialen en consumpties liggen in de zaal voor je klaar. Voor deze workshop heb je een lijmpistool met lijmpatronen nodig en uiteraard een snoeischaar, draadkniptangetjes en scherp mesje. Entree : 3Floriaan € 29,50, niet-Floriaan 37,50 euro. Aanmelden : info@drieflora.nl Informatie: www.drieflora.nl Telefoon : 0343 416229.

Concert Stichts Mannenkoor met Davina
20:00 Hoofdstraat 117a
De vrouwen van Davina zijn ingegaan op de uitnodiging om deel te nemen aan het kerstconcert van het Stichts Mannenkoor op 21 december in de Grote Kerk in Driebergen. De koren zingen 27 liederen waarvan twee samen. Toegangskaarten kosten 15,00 euro en zijn inclusief een consumptie in de pauze. Ze zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Baas, Traaij 4/c in Driebergen en bij The Read Shop, Torheimpassage 3, Doorn. Ze kunnen ook worden besteld via penningmeester@stichtsmannenkoor.nl of – als ze er nog zijn – aan de kerk.

Doorn

Kerstconcert Chante Encore
15:00 Kerkplein 1
Het Doorns Vrouwenkoor Chante Encore geeft traditiegetrouw weer een intiem kerstconcert ten gehore, dit jaar op zaterdag 21 december in de Maartenskerk in Doorn. Het belooft een gevarieerd programma te worden met als thema 'herders'. Zo kunt u luisteren naar het L'Adieu des bergers van Berlioz, maar ook het prachtige oude kerstlied 'Quem pastores laudavere' uit 1410 komt aan bod. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door pianiste Berdien Liefhebber en fluitiste Marjoke Limpens. Aanvang concert om 15.00 uur, de zaal is open vanaf 14.30 uur. Entree is gratis, maar een bijdrage wordt bijzonder op prijs gesteld. Meer informatie over het koor is te vinden op www.chante-encore-doorn.nl

Maarn

Muziek in de Theresiakerk
16:00 Amersfoortseweg 48
Klein Byzantijns Koor geeft een concert vol sfeer met een vleugje kerstmis. Aanvang: 16.00 - 17.00 uur entree: 7,- euro incl. drankje na afloop. info: www.muziekindetheresia.nl

22 december

Amerongen

Wandeling Single-Evenementen 40+ 40-
13:00 Veenseweg 8
Welkom op kerstwandeling zondag 22 december vanaf parkeerplaats Groene Entree De Burgwal. Lees alle info: www.single-evenementen.nl

Leersum

Kinderkerstviering
15:30 Kerkplein 1
Op zondag 22 december begint om 15.30 uur in de Michaëlkerk aan het Kerkplein 1 in Leersum de traditionele kerstviering voor de kinderen tot zo'n zeven jaar, maar vanzelfsprekend zijn oudere broers en zussen, moeders en vaders, oma's en opa's en alle andere belangstellenden ook van harte welkom! We beleven het kerstverhaal mee met de kleine trommeljongen van Betlehem. Na de viering staan thee, limonade en een kerstkransje klaar voor wie nog even wil napraten.

Leersum

Kerstconcert Nationaal Play-in Orkest
16:30 Hoflaan 29
Het grote Nationaal Play-in Orkest geeft een mooi concert met kerst en wintermuziek. Toegang gratis. Meer informatie op www.play-in.info

Langbroek

Advent-Kerstzangdienst
19:30 Langbroekerdijk B 30
Zondag 22 december (aanvang: 19.30 uur) is er een Advent-Kerstzangdienst in de Hervormde kerk van Overlangbroek.

23 december

Maarn

Kerstbijeenkomst in de bieb
10:00 Trompplein 5
Maandag 23 december van 10 tot 12 uur sluiten we het Zoute Invaljaar 2019 af met verhalen, gedichten en met een terugblik op het afgelopen jaar.

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandag in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

24 december

Leersum

Kerstfeest in de Michaëlkerk
22:00 Kerkplein 1
De Michaëlkerk aan het Kerkplein in Leersum viert ook dit jaar kerst feestelijk en stijlvol. Op kerstavond dinsdag 24 december begint om 22.00 uur de kerstnachtdienst, geleid door ds. Pieter Goedendorp, predikant van de Michaëlkerk. Thema van de dienst: In het licht. Een kleinkoor met Gert Knepper, Eva Smit en Carine Roos (zang) en Johan Huiberts (gitaar) werkt mee aan de dienst. Vanaf 21.45 uur samenzang met kerstliederen.

25 december

Leersum

Kerstfeest
10:00 Kerkplein 1
Op kerstmorgen, woensdag 25 december, begint om 10.00 uur de 'dienst voor jong en oud'. Volg de ster! is het motto. Ds. Pieter Goedendorp gaat voor in deze dienst, waaraan een kinderkoor onder leiding van Wilma Wanner en Cathelijne Jordens een vrolijke bijdrage levert. Om op toonhoogte te komen ook nu vanaf 9.45 uur samenzang met kerstliederen.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

advertentie
advertentie