KCD stelt teleur

9 december 2019 om 06:19 Korfbal Deel je nieuws

Het bezoek aan het Soester Eemvogels is KCD slecht bevallen. Ondanks een goede start kregen de groen witten geen poot aan de grond en werd een verdiende nederlaag geleden. Daarmee raakte de ploeg de ongeslagen status kwijt maar met 6 teams binnen twee punten van elkaar kan er dit seizoen van alles gaan gebeuren.

Zoals gezegd was de opening niet verkeerd. Na een minuut of tien was een 2-4 stand bereikt en leek het er op dat ook de derde zaalwedstrijd tot een goed einde zou kunnen worden gebracht maar al snel bleek dat de echte scherpte bij KCD ontbrak. Eemvogels kantelde de wedstrijd door de goede kansen te pakken en zuiver te schieten en zo de rollen volledig om te draaien: 7-4. Bij 9-6 leken de Doornse korfballers zich te herpakken naar 9-8 maar dat was schijn want de rust werd bereikt met drie goals achterstand.

Feitelijk bleef dit het beeld van de tweede helft: een slimmer Eemvogels en een dolend KCD dat strafworpen miste, domme strafworpen weg gaf en slecht schoot. Geen moment kwam de ploeg meer in de buurt van de tegenstander en bij 18-13 stonden de groen witten weer met beide benen op de grond. Zaterdag komt Olympos op visite; die ploeg heeft evenveel punten en dat betekent dus een belangrijke laatste wedstrijd voor dit kalenderjaar.