Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester spuit graffiti: 'Rotje op!?'

5 december 2019 om 20:52 Maatschappelijk

HEUVELRUG Burgemeester Frits Naafs heeft donderdagmiddag graffiti gespoten op diverse plekken in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Hij deed dat samen met jongeren. Ze spoten de graffiti om de vuurwerkvrije zones in de gemeente aan te duiden. Op dit plekken staat nu te lezen: 'Rotje Op!? Dit is een vuurwerkvrije zone'.

Het college van burgemeester en wethouders een aantal vuurwerkvrije zones aangewezen. Daar is het verboden vuurwerk af te steken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Dit zijn locaties waar kwetsbare groepen mensen wonen, dieren verblijven en locaties waar eerder sprake was van schade en overlast door het afsteken van vuurwerk.

De vuurwerkvrije zones in de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn het Seminarieterrein in Driebergen-Rijsenburg; Kinderboerderij 't Woelige Nest in Driebergen-Rijsenburg; kinderboerderij Knuffelweide in Amerongen; Bartiméus in Doorn; schoolpleinen van de basisscholen in de gehele gemeente en rondom bejaarden- en verzorgingstehuizen in de gehele gemeente.

Afbeelding
advertentie
advertentie