Willy Sturkenboom vertrekt bij De Vijver.
Willy Sturkenboom vertrekt bij De Vijver. Danny van der Linden

Willy Sturkenboom weg bij De Vijver

1 maart 2018 om 06:47 lokaal

DRIEBERGEN Na ruim zes jaar stopt Willy Sturkenboom per 1 maart als coördinator van Ontmoetingscentrum De Vijver. Sturkenboom gaat in De Bilt een nieuw ontmoetingscentrum vormgeven.

Danny van der Linden

,,Ruim zes jaar geleden ben ik begonnen met het opzetten van twee ontmoetingscentra. Eén in Amerongen en één in Driebergen", vertelt Sturkenboom. ,,Ik kijk met erg veel plezier terug op die beginperiode. Met name bij De Vijver ging het allemaal erg snel. Samen met Humphrey Watchman en Agnes van der Lingen hebben we hele leuke dingen gedaan in die tijd. We deden sessies met klankschalen, kunstvormen en dans. Dat is een dierbare herinnering."

Ook meer recente projecten als Dement Talent en de Gouden Vijver Diners dragen bij aan de bijzondere ervaringen die Sturkenboom zal koesteren. ,,Het is mooi als mensen in hun kracht gezet worden. We gaan dan niet uit van wat mensen niet meer kunnen, maar juist van wat ze wel kunnen. Dement Talent is daar een geweldig project voor", aldus de afscheidnemende coördinator. ,,Een ander mooi project waren de Gouden Vijver Diners. Bedrijven als Albert Heijn waren erg welwillend om ons te helpen. Een kers op de taart was de enorme betrokkenheid van burgemeester Naafs die drie keer bij ons is geweest om te helpen met koken."

UITDAGING Sturkenboom gaat voorlopig niet stil zitten. ,,Er is mij gevraagd om in De Bilt, op de locatie Rinnebeek een ontmoetingscentrum vorm te gaan geven. Deze opdracht wil ik graag aangaan. Bij De Brug is er al enige tijd een proces naar zelfsturing van de teams gaande. Het team Ontmoetingscentrum De Vijver is de uitdaging van de zelfsturing aangegaan onder begeleiding van teamcoach Guinhael Verheul. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen", aldus Sturkenboom. ,,Ook als ik straks weg ben uit Driebergen zullen mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers nog een plekje vinden in Ontmoetingscentrum De Vijver."

Op dinsdag 6 maart van 10.00 tot 11.30 uur is er de Ontmoetingsgroep voor mantelzorgers in Ontmoetingscentrum De Vijver. Men kan lotgenoten ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Mariëlle Arentsen en Liesbeth Dolman maatschappelijk werkers van De Brug zullen regelmatig afwisselend aanwezig zijn om relevante informatie of adviezen te geven.

AFSCHEID NEMEN Tijdens NL DOET op 9 maart van 14.30 tot 15.30 uur organiseert het Ontmoetingscentrum De Vijver een high tea voor bezoekers, mantelzorgers, buurtbewoners en andere geïnteresseerden. 'The Pianoplayer' is aanwezig om deze middag muzikaal te omlijsten. Tijdens de high tea zal er ook afscheid worden genomen van Willy Sturkenboom. Belangstellenden zijn welkom.

,,Ik heb ruim zes jaar met heel veel plezier gewerkt in deze functie op deze locatie en ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de prettige contacten en fijne samenwerking", besluit Sturkenboom haar verhaal.

advertentie
advertentie