Archief BDUmedia

Actieplan voor De Laan in Amerongen

28 februari 2018 om 07:51 lokaal

AMERONGEN Er moet een actieplan komen dat snel een einde maakt aan de onderhouds- en parkeerproblemen op De Laan. Dat schrijft directeur Herman Sietsma van de Stichting Kasteel Amerongen in een brief aan burgemeester en wethouders. Maatregelen die hij voor ogen heeft, zijn onder andere de plaatsing van een slagboom en afsluiting van de noordelijke ingang.

Michiel Schaaij

KRITISCH Sietsma haakt aan bij de verkiezingcampagnes van VVD en D66, die de afgelopen weken ruim aandacht aan situatie op De Laan schonken. Beide liberale partijen spraken zich op sociale media kritisch uit over het slechte onderhoud van het plein door de gemeente. Ook Sietsma signaleert het probleem.

MODDERPOEL ,,Bij regenachtig weer is het plein nog steeds een modderpoel met gaten en kuilen, dat is lastig voor spelende kinderen en parkeerders", aldus Sietsma. Volgens de directeur van Kasteel Amerongen voert de gemeente wel regelmatig herstelwerkzaamheden uit, maar is het onderhoudsprobleem structureel.

SCHOLIEREN Het gecombineerde gebruik van De Laan als parkeerplaats voor het kasteel en speelterrein voor de aangrenzende Wilhelminaschool wordt door Sietsma niet afgewezen. Hij wil het traditionele medegebruik door basisscholieren ook in de toekomst garanderen. Wel vindt Sietsma het belangrijk dat er genoeg parkeerplaatsen voor kasteelbezoekers beschikbaar zijn.

SLAGBOOM Om te voorkomen dat bezoekers van de toeristische trekpleister hun auto niet kwijt kunnen, zou bij drukte een slagboom ingezet kunnen worden. Bezoekers van het kasteel kunnen dan hun vertrek de slagboom weer openen met een parkeermunt. Bij museum Huis Doorn, waar Sietsma ook directeur is, werd dat systeem afgelopen najaar al geïntroduceerd.

BOMEN Verder pleit Sietsma er in zijn brief aan het Heuvelrugcollege voor, om een einde te maken aan doorgaand verkeer over De Laan. Daartoe zou de gemeente de ingang aan de noordkant moeten afsluiten. Ten slotte vraagt de kasteeldirecteur om groot onderhoud voor de bomen op het plein. Sommige daarvan zouden in slechte staat zijn.

advertentie
advertentie