Huisarts De Fluiter spreekt tijdens Alzheimer Café Maarn

24 november 2019 om 17:22 Zorg Deel je nieuws

Alzheimer Café, 9 december in Maarn

Maandagmiddag 9 december is er in het Trefpunt, Trompstaete 48 te Maarn weer een Alzheimer Café.  Het thema is  "De rol van de huisarts bij dementie ". Sprekers zijn huisarts dr. Adrie de Fluiter en praktijkondersteuner (POH) Miriam Rutten, beiden van de huisartsenpraktijk Maarn-Maarsbergen.

Het gesprek gaat vandaag over de rol die de huisarts vervult bij dementie. Wanneer komt de huisarts in beeld bij het vermoeden van dementie. Welke ondersteuning biedt de huisarts en de praktijkondersteuner in de verschillende fasen van de ziekte. Met welke andere zorgprofessionals werkt de huisartsenpraktijk samen in dementiezorg en ondersteuning van mantelzorgers. Adrie de Fluiter en Miriam Rutten delen hun kennis en ervaring en bieden ruime gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het café is er voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden, buren en andere belangstellenden. Er is ruimte voor gezelligheid, muziek, contact met elkaar, vragen stellen enzovoorts. De inleiding heeft altijd te maken met onderwerpen waar mensen met dementie en hun omgeving het meest mee te maken hebben.

Het café gaat open om 13.30 uur.  LET OP: gewijzigde aanvangstijd!

Gastvrouwen/heren ontvangen de gasten en maken hen wegwijs. Alzheimer Nederland staat er met een informatietafel. De inloop en ontvangst met koffie en thee duurt tot 14.00 uur. Daarna is het gesprek met de huisarts en praktijkondersteuner. Uiterlijk 15.30 uur is het programma afgelopen en is er gelegenheid een drankje te nemen en even na te praten.

Iedereen is welkom, u hoeft zich vooraf niet aan te melden. De toegang is gratis evenals de koffie en thee. De organiserende initiatiefnemers: Alzheimer Nederland afd Zeist e.o., Quarijn en Heuvelrug Senioren. Voor meer informatie en vragen over vervoer , contact Bob Kniese  06-53250003.

www.alzheimer-nederland/regios/zeist-en-omstreken

advertentie
advertentie