Team Meander voelt zich geen topprioriteit
Team Meander voelt zich geen topprioriteit Anneke de Gier

Maak het onderwijs topprioriteit!

6 november 2019 om 14:46 Onderwijs Deel je nieuws

Vandaag wordt er geen les gegeven op Meander. De kinderen zijn op school en we hebben het gezellig met elkaar. Maar lessen? Nee, vandaag even niet.

De regering ziet de grote problemen in het onderwijs met een enorm oplopend lerarentekort. Door geen eerlijk salaris en een te hoge werkdruk, wat het beroep niet aantrekkelijk maakt. Ze zeggen dat het onderwijs topprioriteit heeft. Maar met een eenmalig bedrag waar niemand een plan voor de toekomst mee kan maken, voelt dat absoluut niet zo.

Oplossingen als onbevoegden voor de klas, laat zien dat het beroep niet echt serieus genomen wordt. En jeetje, wat zijn we blij met alle ouders die ons ondersteunen! En natuurlijk is het belangrijk dat er ook goede kinderopvang is. Maar die paar uur per dag dat een kind op school zit en de basis leert om vol zelfvertrouwen de wereld in te gaan, om de allerbeste versie van zichzelf te zijn, wil je toch graag een vakmens in de klas van jouw zoon of dochter!

Vandaag wordt er dus gestaakt. Om van ons te laten horen: Maak het onderwijs topprioriteit! Zorg dat al die fantastische kinderen ook in de toekomst bij zo’n geweldige juf of meester in de klas zitten. Die doen er namelijk zo toe.

advertentie
advertentie