Werkgroep Utrechtse Heuvelrug PvdD
Werkgroep Utrechtse Heuvelrug PvdD Jolande Baudet

Partij voor de Dieren organiseert tweede fietstocht over de Heuvelrug

2 november 2019 om 20:30 Dieren Deel je nieuws

Vandaag vond de tweede Partij voor de Dieren fietstocht over de Heuvelrug plaats. Dit keer in het teken van regionalisering: welke mooie initiatieven zijn er in de regio om lokaal voedsel te produceren? Hoe krijgen we een andere mindset bij de consument? Eten wat er in dat seizoen en in de regio voorhanden is; groenten die niet altijd glimmend en in perfecte vorm te koop is, regionale landbouw kan als we dat samen doen!

De dag begon met regen maar wat een heerlijke dag vol inspiratie en heerlijke verwennerijen. Na een bezoek aan de beltkorenmolen in Amerongen werden we met brandnetelsoep warm ontvangen in de heemtuin in Leersum. Bijna 1000 vrijwilligers houden de tuin in natuurlijke staat. Hier zien ze de stikstofconsequenties dagelijks! 

Weer opgewarmd konden we in Doorn heerlijk in het zonnetje zitten bij de bio-dynamische kwekerij A8, kopje thee en geweldige koek er bij... nou ja koeken dan!  Met doorzettendsvermogen, geduld en experimenteren een volledig verzuurde grond in circa 5 jaar weer vruchtbaar krijgen. Nu nog zorgen dat meer consumenten de groentezakken van A8 gaan ontdekken. 

De tijd vloog voorbij waardoor we helaas bij Bartimeus de historische theetuin gesloten aantroffen. Volgende keer beter!

advertentie
advertentie