vlnr. Digna Weiss, Ed Weiss, Ellen Rijken, Katka Kolmas, Mieke van IJzendoorn
vlnr. Digna Weiss, Ed Weiss, Ellen Rijken, Katka Kolmas, Mieke van IJzendoorn Robert Zwart

Start filmclub Arthouse Cine ??? in de CultuurHoek

30 oktober 2019 om 19:34 Kunst Deel je nieuws

Eind januari 2020 gaat Arthouse Cine ??? van start in de grote zaal van de CultuurHoek. De organisatoren vertonen elke laatste woensdag van de maand vanaf 20 uur een bijzondere arthousefilm. Op de website van de CultuurHoek kan een jaarabonnement worden aangeschaft.

 

Wilt u ook zo graag die ene film van vroeger eens terugzien? Houdt u van films die u op allerlei manieren uitdagen? Wilt of kunt u daar niet te ver voor reizen? Dan bent u bij Arthouse Cine ??? (lees Arthouse Cine Driebergen) in de Driebergse CultuurHoek aan het juiste adres. Daar gaat eind januari een filmclub van start waar oudere arthousefilms worden vertoond. Bijzondere films vanaf het begin van de cinematografie tot ongeveer de jaren tachtig van de vorige eeuw, van regisseurs als Chaplin, De Sica, Fellini, Antonioni, Bergman, Kieslowski, Kurosawa en Szabo. Daar zitten zowel films bij die inmiddels tot de klassiekers worden gerekend, als minder bekende films die van een bijzondere kwaliteit zijn. Het plan is om elk jaar films met een bepaald thema te selecteren. Het thema voor het eerste jaar is ´caleidoscoop van het huwelijk´.

De CultuurHoek biedt zoals bekend atelierruimte aan verschillende kunstenaars die zich naast hun métier inzetten voor verbreding van het culturele aanbod in Driebergen. Beeldend kunstenares Digna Weiss heeft met Arthouse Cine ??? haar idee voor een filmclub gerealiseerd. Samen met vier andere filmliefhebbers draagt zij zorg voor de organisatie en uitvoering van de filmavonden. Voor de vertoningen is goede projectieapparatuur aanwezig en in de zaal is plaats voor ongeveer 50 mensen. Een abonnement voor 10 films kost 60 euro. Dit abonnement is overdraagbaar. U kunt het dus uitlenen aan iemand anders wanneer u eens verhinderd bent.

Voor het programma en de aanschaf van abonnementen kunt u terecht op de website van de CultuurHoek: www.cultuurhoek.nl/arthousecine

advertentie
advertentie