Gratis fietstocht: maak kennis met de lokale landbouw

24 oktober 2019 om 19:42 Natuur en milieu Deel je nieuws

HEUVELRUG - Zaterdag 2 november organiseert de werkgroep Utrechtse Heuvelrug van de Partij voor de Dieren een GRATIS fietstocht over de Utrechtse Heuvelrug. Fiets mee en maak kennis met de lokale landbouw. Start om 11:00 uur bij Maallust in Amerongen.

De Molen Maallust in Amerongen is de enige beltkorenmolen in de provincie. De eerste vermelding dateert uit 1603. Tot 1938 was de molen in bedrijf, maar toen zijn de wieken en de kap er vanaf gehaald. In 2008 is de molen gerestaureerd en kan nu weer draaien en malen.

De Londotuin is een heemtuin in Leersum De tuin, gesticht in 1997. De tuin ontleent zijn naam aan Ger Londo, botanicus, en wordt beheerd door een werkgroep van de Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum.

Kwekerij A8 Doorn, teelt biologisch-dynamische groenten, kruiden, bloemen en zaden. Zij verkopen aan huis, maken groentetassen naar keuze en bezorgen bestellingen. Ze voorzien winkels en voedselkollektieven, kweken plantgoed op voor andere tuinbouwbedrijven en veredelen zaad.

In de historische theetuin werken bewoners van Bartiméus samen met medewerkers en vrijwilligers. De historische theetuin bevat een theeschenkerij, een rosarium en natuurlijk de moestuin. Of kom gewoon even genieten van al het moois in de tuin.

Aanmelden: utrechtseheuvelrug@partijvoordedieren.nl

advertentie
advertentie