Heideveld Hoog Moersbergen
Heideveld Hoog Moersbergen Jan Snijders

Wandeling Hoog Moersbergen en Stameren

24 oktober 2019 om 13:53 Activiteiten Deel je nieuws

Zaterdag 9 november organiseert Utrechts Landschap een wandeling over de heide en door de bossen van Hoog Moersbergen en Stameren. Tijdens deze wandeling van Utrechts Landschap neemt de gids u mee naar de kleine heide naar de plaats waar waarschijnlijk een urnenveld ligt. Hij vertelt u over het bosbeheer van Utrechts Landschap en juist in dit jaargetijde zullen wij vele paddenstoelen tegenkomen. Neem dus vooral ook uw fototoestel mee.

Ook komen wij langs het ”apenbosje” waar een mysterieus kasteeltje gestaan heeft. De gids ontrafelt het mysterie.

Kent u de Douglas, de Robinia (of valse acacia), de Zachte en Ruwe berk? Wij komen ze allemaal tegen op onze wandeling van 1 ½ á 2 uur.

Met een beetje geluk horen wij de raaf en zien wij de buizerd overvliegen.

 Waarom we zuinig zijn op onze zomereik en waarom de tamme kastanje en Amerikaanse eik soms verwijderd worden en waarom de Douglas soms mag blijven en soms moet wijken. Het wordt u allemaal uitgelegd gedurende deze wandeling. 

We verzamelen op de Parkeerplaats 'Groene Entree Zanderij Maarn' aan de Bergweg in Maarn. U hoeft zich niet vooraf aan te melden. Om 10.00 uur start de wandeling vanaf de Parkeerplaats “Groene Entree Zanderij Maarn”. Er zijn geen kosten aan de wandeling verbonden.

advertentie
advertentie