Guido Kersbergen schiet SVMM op voorsprong.
Guido Kersbergen schiet SVMM op voorsprong. Foto Rinus van Denderen

Eerste punten voor SVMM

13 oktober 2019 om 13:37 Voetbal

MAARN De 4-2 eindoverwinning tegen Oranje Wit afgelopen zaterdag was voor thuisploeg SVMM dik verdiend te noemen. Na een magere score de afgelopen weken (nul uit twee), speelde het team van hoofdtrainer Fred Veenstra met name in de eerste helft van dit voetbalduel geconcentreerd en vanuit een goede organisatie. Ondanks een minder tweede deel toonde SVMM dat het op de goede weg terug is, wat het zelfvertrouwen van de groep zeker goed zal doen.

Huub van Aerssen

GRETIG Vanaf het eerste fluitsignaal gaf de thuisformatie vol gas. Ondanks dat de gasten uit Elst (Rhenen) met snelle counters de SVMM-verdediging probeerden te ontregelen, bleef SVMM de vaart er in houden, speelde vanuit een goede organisatie en wist een aantal aardige kansen te creëren.

Na een half uur speeltijd en verdedigend matig optreden van Oranje Wit, was het raak voor de zwart witten en was het de met veel energie spelende Guido Kersbergen die zijn ploeg naar de dik verdiende 1-0 voorsprong schoot. Nog geen vier minuten later was het weer prijs voor de thuisploeg en werd een voortreffelijke combinatie Kersbergen - Mink Sijbesma door laatstgenoemde fraai met het hoofd afgerond (2-0).

De gretigheid die de Veenstra elf uitstraalde kreeg even later een knap vervolg met een derde treffer die door Kersbergen vanaf elf meter bekwaam werd binnengeschoten (3-0). Oranje Wit had in die fase geen enkele verweer tegen een ontketend SVMM en mocht van geluk spreken dat het tot aan de rust bij die 3-0 tussenstand bleef.

NIVEAU Toch slaagde de thuisploeg er niet in om het niveau van de eerste helft vast te houden, wat onder andere werd veroorzaakt door een blessure van aanvoerder Martijn Sybesma die na de rust niet terugkeerde binnen de lijnen. Geleidelijk aan werd SVMM ver teruggedrongen op eigen helft en wist Oranje Wit in de 70e minuut de aansluitingstreffer binnen te schieten (3-1). Tien minuten later was het weer raak en kwamen de gasten uit Elst terug tot 3-2.

Vanaf dat moment leek SVMM wakker te zijn geschud, ontworstelde zich uit de greep van Oranje Wit en rondde kort voor tijd een fraaie combinatie (Sybesma - Westbroek) af met een vierde treffer (4-2 Westbroek). Dat betekende de doodsteek voor Elst en de dik verdiende 4-2 eindoverwinning voor de thuisformatie.

SVMM-trainer Fred Veenstra: ,,In de voorgaande wedstrijden speelden we zeker niet slecht, maar wisten we gewoonweg het doel niet te vinden. Deze overwinning hadden we hard nodig en was op alle fronten ook dik verdiend te noemen, ondanks de mindere tweede helft. Dat schept vertrouwen en smaakt naar meer."

Routinier Simon Veldhuizen: ,,Lekkere overwinning. We hebben er met zijn allen hard voor gewerkt. Belangrijk dat we dit de komende weken door kunnen trekken. Alle geloof daarin."