Insectenhotel
Insectenhotel Eric Zonnenberg

Geslaagde burendag speeltuintje Nieuw Steeg/Hittekamp Leersum

3 oktober 2019 om 09:28 Activiteiten Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 28 september was het Nationale Burendag.

Met de buren rond het speeltuintje aan de Nieuw Steeg/Hittekamp in Leersum hebben we dat actief en feestelijk gevierd.

We begonnen met een kinderactiviteit. De kinderen en hun ouders hebben, onder de bezielende leiding van de organisatoren, een insectenhotel gebouwd. Na veel getimmer, geboor en gezaag en het vullen van wel 30 bakjes, hebben we het manshoge insectenhotel naar de speeltuin gedragen. Daar heeft het een prachtige plek gekregen bij de oude knotwilg.

Ter afronding zijn door de kinderen in het veldje vóór het hotel nog een aantal insectvriendelijke planten aangebracht. Tijdens die laatste activiteit waren we getuigen van het inchecken van het eerste lieveheersbeestje.

Het materiaal voor het insectenhotel en de beplanting zijn bekostigd met een subsidie die we hebben ontvangen van het Oranje Fonds.

Na deze natuurbeleving vergrotende kinderactiviteit, was het tijd voor ons Amerikaanse feest. Met zo’n 40 volwassenen en 11 kinderen hebben ons tegoed gedaan aan de door de deelnemers meegebrachte hapjes en drankjes. Een zeer geslaagd evenement waarbij we ruimschoots de tijd hebben genomen om bij te praten en/of kennis te maken.

advertentie
advertentie