Afbeelding
Lex van Lieshout

Gemeente stelt online subsidieloket beschikbaar

2 oktober 2019 om 15:00 Politiek

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug opent woensdag een eigen online subsidieloket. Via deze website kunnen ondernemers, stichtingen en inwoners van de Utrechtse Heuvelrug online op zoek naar subsidiemogelijkheden en fondsen om projecten te financieren.

Deze database is gratis te gebruiken en geeft inzicht in alle regionale, provinciale, nationale en Europese subsidiemogelijkheden.

ZONDE Wethouder Chantal Broekhuis maakte zich hard voor de komst van dit loket. Ze moedigt inwoners dan ook aan om er actief mee aan de gang te gaan: ,,Er zijn vaak meer mogelijkheden dan mensen voor mogelijk houden en het is zonde om dat geld te laten liggen. Met zo'n subsidie kun je soms heel mooie dingen organiseren en voor elkaar krijgen."

OVERZICHT Een van de veelgehoorde redenen om geen aanvraag te doen, is dat mensen het veel werk vinden, of niet weten waar ze moeten zoeken. Daarvoor is dit online subsidieloket een oplossing volgens Broekhuis. ,,Nu kun je makkelijk en snel een overzicht krijgen en dus bepalen wat je volgende stappen zijn. Dus steek je handen uit de mouwen en ga ervoor."

GRATIS SERVICE Bij het loket kunnen mensen zoeken naar alle mogelijke subsidies, fiscale regelingen en fondsen. Via e-mail alerts krijgen gebruikers het laatste subsidienieuws binnen over thema's en regelingen die relevant zijn voor hen. De gemeente Utrechtse Heuvelrug stelt deze gratis service beschikbaar om het inwoners eenvoudiger te maken om hun projecten en initiatieven te financieren.

Het subsidieloket is te vinden op www.heuvelrug.nl/subsidieloket.

advertentie
advertentie