Afbeelding
Caspar Huurdeman Baarn

College wil restafval verder terugdringen bij hoogbouw

2 oktober 2019 om 13:23 Politiek

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug wil voorkomen dat waardevolle grondstoffen verbrand worden en stimuleert daarom het scheiden van afval. Ook uit financieel oogpunt is dit belangrijk. ,,Restafval is nog altijd een van de duurste afvalsoorten om te verwerken en de kosten zullen de komende jaren alleen maar stijgen", aldus de gemeente.

Om de gescheiden inzameling van PMD te verbeteren heeft de raad in 2014 geld beschikbaar gesteld voor faciliteiten in de laagbouw en de hoogbouw.

KLIKOWISSEL Voor de laagbouw is in 2015 de 'Grote Kliko Wissel' uitgevoerd, waarbij de voormalige restafvalcontainer voortaan ingezet ging worden voor PMD en inwoners een kleine kliko voor restafval kregen. Voor de hoogbouw is meer maatwerk nodig. Inmiddels is er een aanbestedingstraject gestart om diverse inzamelmiddelen zoals ondergrondse containers, aan te schaffen.

ONDERHOUD Het college stelt de raad nu voor om het geld dat hiervoor beschikbaar is niet alleen te gebruiken voor de aanschaf en plaatsing van de ondergrondse containers, maar ook voor het onderhoud dat nodig is.

FACILITEITEN Wethouder Waaldijk: ,,Bewoners van de hoogbouw vragen ons regelmatig om faciliteiten om hun afval te scheiden. We werken er aan om dit zo snel en goed mogelijk voor elkaar te krijgen."

advertentie
advertentie