Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester Naafs verhuist volgend jaar

25 september 2019 om 14:54 Mensen

DOORN De ambtswoning aan de Van der Leelaan kan uiterlijk op 1 juni volgend jaar in de verkoop. Burgemeester Frits Naafs zegt dat hij een andere woning in Doorn heeft gevonden. Zijn nieuwe adres wil hij uit privacyoverwegingen niet in de krant bekendmaken. Financieel wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) hoopt de ambtswoning voor zo'n anderhalf miljoen euro te kunnen verkopen.

Michiel Schaaij

Naafs ontkent stellig dat de gemeente hem vanwege de bezuinigingen uit het huis zou willen zetten. ,,Daar is geen sprake van", aldus de  burgemeester. ,,Mijn vrouw en ik waren al zo'n drie jaar op zoek naar een toekomstbestendige woning. Die hebben we nu gelukkig gevonden." Boonzaaijer beaamt dat de burgemeester en zijn vrouw het initiatief namen om te verhuizen.

VERKEERD BEELD Volgens Naafs zijn alle besluiten over de verkoop in goed overleg genomen. ,,Ik wil niet dat mensen daar een verkeerd idee over krijgen." Hij zegt zich te ergeren aan het ongenuanceerde beeld dat in sommige media over de verkoop van de ambtswoning is ontstaan. ,,De gemeente verdient dat niet en mijn vrouw en ik verdienen dat ook niet."

DISCUSSIE Vijf jaar geleden was de verkoop van de ambtswoning al eens onderwerp van politieke discussie. Becijferd werd dat een verkooptransactie behalve een eenmalige financiële meevaller ook een jaarlijkse besparing van 23 duizend euro zou opleveren. In de jaren ervoor was het burgemeestershuis voor bijna een half miljoen euro gerenoveerd. Die opknapbeurt zorgde vanwege een flinke financiële overschrijding voor opschudding . 

NIET UITGEKNIKKERD Naafs zegt er begrip voor te hebben dat de gemeente vanwege de financiële situatie blij is om de villa aan de Van der Leelaan te kunnen verkopen. Eerder wilde hij daar nooit in de openbaarheid commentaar op geven. Maar op een bijeenkomst voor nieuwe inwoners deed hij voor het eerst zijn mond open. Met een kwinkslag bestreed hij daar het beeld dat hij door de gemeenteraad uit de ambtswoning wordt geknikkerd.  

advertentie
advertentie