Regio90 zorgde met hun scholierenactie voor een bijdrage aan de 'Knuffelkot'.
Regio90 zorgde met hun scholierenactie voor een bijdrage aan de 'Knuffelkot'. Wilco Willemse

Knuffelweide viert eerste lustrum

1 oktober 2019 om 06:00 Dieren

AMERONGEN Er heerst een feestelijke stemming bij kinderboerderij De Knuffelweide in Amerongen. Dat mag, als je volgende week, niet geheel toevallig op Werelddierendag, vijf jaar bestaat, inmiddels meer dan 40.000 bezoekers hebt ontvangen én je een nieuw onderkomen voor medewerkers en bezoekers kunt openen. Vooral het laatste had best wat voeten in de aarde, maar de benodigde financiële middelen kwamen uit alle hoeken en dus kon de 'Knuffelkot' gebouwd worden. Wethouder Boonzaaijer en Bloemenkoningin Femke Neele zullen de officiële handelingen verrichten.

Wilco Willemse

Coördinator van De Knuffelweide is Anja Brouwer: ,,Hartstikke trots ben ik op wat we met elkaar bereikt hebben. Al vijf jaar zijn we dagelijks open voor jong en oud. Er wordt hier heel veel geknuffeld met de dieren."

Zij vervolgt: ,,Dat kan alleen maar met een grote groep betrokken vrijwilligers. Zij houden het terrein schoon, ontvangen onze gasten, verzorgen de dieren, geven ze eten en maken de hokken schoon. Heel veel werk, maar we doen het met z'n allen ontzettend graag. En aan de reacties van onze bezoekers te horen, doen we het ook goed."

SCHOUDERS ER ONDER Precies een jaar geleden stond het er nog heel anders voor. Toen werd bekend dat De Knuffelstee, het oude vrijwilligersgebouw van De Knuffelweide, op termijn niet meer beschikbaar zou zijn. Brouwer: ,,En een oplossing leek niet zomaar voorhanden. We moeten de hele exploitatie zonder subsidies doen en zijn dus afhankelijk van giften, sponsoren en opbrengsten uit acties. Dat geldt voor onze normale activiteiten, dus extra geld voor een nieuw onderkomen was er niet. We hebben de schouders er onder gezet en met hulp van heel veel lieve mensen is er een oplossing gekomen."

ACTIES Met de vrijwilligers werd gezocht naar extra manieren om geld op te halen voor een nieuw gebouw. Brouwer: ,,We hebben heel veel leuke acties gehad, zoals een mooie verloting, een dierenpubquiz, een actie van Regio90, die live radio en tv maakten vanuit de Jumbo en we hebben oliebollen gebakken."

,,Met een mooi bedrag van de gemeente en steun van lokale sponsoren is het gelukt een tweedehands stacaravan te kopen. Die hebben we helemaal omgebouwd tot nieuwe binnenruimte. We zijn heel trots op het resultaat. Voor een nieuwe naam schreven we een prijsvraag uit. Cynthia Kikkert kwam met 'Knuffelkot' en dat is het geworden, dat vonden we de mooiste uit alle inzendingen."

PUBQUIZ Het lustrum en de opening worden uitbundig gevierd en achter de schermen wordt hard gewerkt om er een groot feest van te maken. Brouwer: ,,Op dierendag, 4 oktober, als we ook precies vijf jaar bestaan, is er weer een pubquiz in De Tram. We zitten helemaal vol, ook de burgemeester doet mee met een team."

De dag er na, op zaterdag 5 oktober, is het feest op De Knuffelweide. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn er activiteiten. Kinderen worden geschminkt, de dierenarts geeft uitleg en er is een workshop 'lekkere traktaties maken voor je huisdier'.

VEILING VOOR KNUFFELWEIDE Om 12.00 uur is dan de officiële opening en daarna is de veiling. Er zijn kavels beschikbaar gesteld, zoals een bankje, gezaagd uit een eikenboom, een wijnproeverij voor tien personen, een professionele reiniging van het interieur van je auto, een privérondleiding dor Kasteel Amerongen en nog veel meer.

Wethouder Gerrit Boonzaaijer is de veilingmeester en natuurlijk is de opbrengst voor De Knuffelweide In Amerongen.

advertentie
advertentie