Afbeelding
Een eerdere editie van de Veluwse Herfsttocht

WWF organiseert vijfde editie Veluwse Herfsttocht

23 september 2019 om 09:56 Evenementen

DRIEBERGEN De Driebergse Tourclub (DDT) en Wereld Natuur Fonds (WWF) organiseren op zondag 29 september de vijfde editie van de Veluwse Herfsttocht. Er is een tocht voor gezinnen, verschillende voor fanatiekelingen en een Plastic Wake Up Call Challenge.

De verschillende tochten gaan door het landschap van de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei en de Veluwe. De speciale familietocht telt 21 kilometer doro het Utrechtse Heuvelrug en komt langs diverse bezienswaardigheden, zoals de Pyramide van Austerlitz en het duurzame WWF-hoofdkantoor. Op het CO2 neutrale hoofdkantoor is er een rondleiding te volgen, kan er een hapje en drankje genuttigd worden en zijn er verscheidene activiteiten voor kinderen. 

FANATIEKELINGEN De tochten voor fanatiekelingen zijn 50, 75, 110 en 140 kilometer en gaan richting de Veluwe. Den Treek, De Glind, Lunteren, Harskamp, Kootwijk en Wekerom worden aangedaan. De 140 km-lange route voert langs het geografische middelpunt van Nederland en gaat via Goudsberg en Ederveen weer terug naar de finish in Driebergen.

WWF-ELEMENT Om de fietstocht WWF-proof te maken, kunnen deelnemers samen met WWF-vrijwilligers onderweg plastic afval opruimen. Meer informatie over de challenge is te vinden op de website en via Facebook.

Informatie over de fietstochten staat op de website.

advertentie
advertentie