buffet Gast aan Tafel
buffet Gast aan Tafel E. Markvoort

Ontmoeting nieuwkomers en Nederlanders op Doornse Hockey Club

22 september 2019 om 20:03 Maatschappelijk Deel je nieuws

Gezamenlijke maaltijd Gast aan tafel op de Doornse Hockeyclub

Zaterdag 21/9 zijn  deelnemers van Gast aan Tafel (GAT)  gastvrij ontvangen door de Doornse Hockey Club. GAT organiseert dat Nederlanders en nieuwkomers (voormalige vluchteling die definitief mag blijven) met elkaar kennis maken. Het idee van Gast aan Tafel is dat gedurende zes maanden een Nederlands gastgezin en een nieuwkomersgezin een keer per maand met elkaar gaan eten, koffie drinken of iets anders doen. De eerste keer komt de nieuwkomer bij het gastgezin, de tweede keer gaat het gastgezin naar de nieuwkomer en vervolgens om en om. Zo leert het gastgezin de cultuur en leefwereld van een nieuwkomer. En een nieuwkomer maakt kennis met de huisomgeving en de Nederlandse cultuur. Dit kan leiden tot meer begrip voor elkaar.

GAT op de Utrechtse heuvelrug bestaat nu bijna 2 jaar en afgelopen zaterdag was er een gezamenlijke maaltijd met de gastgezinnen en nieuwkomers. Doornse HC stelde zijn clubhuis en terrein beschikbaar en ruim 60 volwassenen en kinderen van vele nationaliteiten hebben genoten. Het was prachtig weer en binnen was een  lopende buffet van meegebracht eten uit vele landen. Zowel nieuwkomers vonden het leuk om iedereen te ontmoeten, als ook de Nederlandse gezinnen, die ervaring uitwisselden als gastgezin. De kinderen sprongen naar hartenlust op een springkussen, speelden hockey met zachte sticks, voetbalden of genoten als toeschouwer van de hockeywedstrijd!

Doornse Hockey Club hartelijk dank voor jullie gastvrijheid.                                               

Als u geïnteresseerd bent om ook gastgezin te worden, dan kunt u zich aanmelden door te mailen naar gtheuvelrug@gmail.com t.a.v. Elisabeth Markvoort en Annechien IngenHousz. U bent van harte welkom. Meer informatie over GAT  is te vinden op www.gastaantafel.nl.

We hopen op veel reacties!

Annechien IngenHousz en Elisabeth Markvoort

 

 

 

advertentie
advertentie