SVL 1 - Valleivogels 1 (bekerwedstrijd)

8 september 2019 om 13:31 Voetbal Deel je nieuws

zaterdag 7 september

De algemene conclusie na de 1-3 nederlaag tegen Valleivogels was: terecht klop gehad.

De eerste helft werd er door SVL bij tijden nog wel goed gevoetbald, hoewel de eerste echte kans om te scoren pas in de 24ste minuut viel toen Willem Baaij er net niet slaagde om de score te openen. Drie minuten later was het wel raak, Selçuk Albayrak ronde een prachtig staaltje voorbereidend werk van Walter Cremers af met een keurig doelpunt. In die eerste helft deed Valleivogels ook verwoede pogingen, maar vond een hardnekkige verdediging van SVL op zijn pad en in de 37ste minuut een knappe redding van keeper Gerwin Loef die een snoeihard op hem afgevuurd schot wist te keren.

De tweede helft leek SVL de draad weer opgepakt te hebben en voordat de 50ste minuut op het bord stond moest de Vallei-keeper twee doelpunten voorkomen.

Daarna leek de fut eruit en werd SVL door Valleivogels zodanig op de proef gesteld dat binnen drie minuten zowel Rik van Leeuwen als Bastin Hofman wegens verkeerd ingrijpen om de stormloop te keren tegen een gele kaart opliep. Uit de vrije trap die gegeven werd bij die laatste, scoorde Valleivogels de gelijkmaker. Dat was in 58ste minuut en tien minuten daarna, weer een vrije trap na een overtreding, zelfs de 1-2.

Trainer Aad van de Berg greep in: Dennis van de Weerd kwam erin voor Bastin Hofman en om de aanval te versterken verliet Jeff van der Bult het veld voor Jens van Doorn. Dat hielp want in 76ste minuut viel de bal achter de Valleikeeper, maar werd helaas afgefloten vanwege buitenspel. Goeie scheidsrechter trouwens.

In de 80ste minuut kopte Jorrit Fiegen de bal in, maar die werd handig door de keeper over getikt. Nog een wissel kwam er in 81ste minuut: Danny Kuijer loste Willem Baaij af. Het mocht allemaal niet meer baten en om het verlies nog pijnlijker te maken ging er in de laatste minuut nog één in: 1-3.

Opstelling:Gerwin Loef, Rob van Eem, Bastin Hofman ( Dennis van de Weerd),Rik van Leeuwen, Jeff van der Bult (Jens van Doorn), Walter Cremers, Jorrit Fiegen, Alex van Eem, Ali Alkan, Selçuk Albayrak en Willem Baaij (Danny Kuijer).

Na afloop vertelde aanvoerder Walter Cremers dat de nederlaag inderdaad door eigen tekortkomingen terecht was:”We waren steeds overal een stapje te laat,” verzuchtte hij, ”zeker in de tweede helft.” Maar de optimist in hem zei: “Alles is nog niet verloren.” Een echte aanvoerder dus.

Overigens was hij wel blij met de nieuwkomers: “Niet alleen vanwege een versterking van het elftal, maar ook sociaal gezien, allemaal prima kerels die de onderlinge band ten goede komt.”

Op de vraag of het elftal dat vandaag aan de wedstrijd begon de vaste basis vormde voor het komende seizoen zei hij: “Dat is nog geen zekerheid, de experimentele fase is nog aan de gang en er zijn nog geblesseerden.” “Hebben jullie als spelers van dit elftal nog invloed op die samenstelling?”

“Jazeker, de trainer overlegt ook met ons over de beste opstelling.”