Jean-Paol de Vries op zoek naar oorlogsmateriaal WOI
Jean-Paol de Vries op zoek naar oorlogsmateriaal WOI Huis Doorn

College tour WOI

28 augustus 2019 om 12:28 Overig Deel je nieuws

In het kader van de tentoonstelling “Glans en roest uit WO1. Sporen van keizer en soldaat” geven theatermaker Diederik van Vleuten en conservator Jean-Paul de Vries op vrijdag 6 en vrijdag 13 september in de Maartenskerk in Doorn een Collegetour over Eerste Wereldoorlog. Er worden teksten uit 1914-1918 voorgedragen en aan de hand van voorwerpen brengen zij persoonlijke verhalen uit de Eerste Wereldoorlog tot leven.

Vanaf 1976 zoekt de Jean-Paul de Vries naar het vele oorlogsmateriaal dat achterbleef op de voormalige slagvelden bij Romagne-sous-Montfaucon, een dorpje veertig kilometer ten noordwesten van Verdun. Zijn verzameling oorlogsvondsten is uitgegroeid tot Musée Romagne 14-18. Met zijn museum vraagt Jean-Paul aandacht voor de mens achter al het wapentuig.

Diederik van Vleuten heeft een langdurige, persoonlijke fascinatie voor de Eerste Wereldoorlog. Hij is o.a. bekend door zijn colleges voor De Wereld Draait Door Summer School en de documentaireserie Diederik en Da Vinci. In 2013 maakte hij de theatervoorstelling Buiten schot, waarin hij zijn familiegeschiedenis koppelt aan gebeurtenissen uit de Eerste Wereldoorlog. 

Tickets scholieren

Programma exclusief rondleiding € 10,-
Programma inclusief rondleiding € 12,50

Tickets volwassenen

Programma exclusief rondleiding € 15,-
Programma inclusief rondleiding € 17,50

Zaal open: 13.45 uur. Aanvang: 14.00 uur. Aanmelden kan via: romagne@huisdoorn.nl. Tickets dienen vooraf te worden betaald. Het bedrag kan worden overgemaakt naar rekeningnummer NL62ABNA0470773715 ten name van Museum Huis Doorn onder vermelding van College Tour WO1.

 

advertentie
advertentie