Hans Verhoeks als tambour-maître van Showband K.D.O. tijdens het Bloemencorso Leersum in 2018.
Hans Verhoeks als tambour-maître van Showband K.D.O. tijdens het Bloemencorso Leersum in 2018. Leo Verhoeven

Bloemencorso start met muzikaal spektakel

6 augustus 2019 om 06:53 Evenementen

LEERSUM Praalwagens vullen op zaterdag 17 augustus de straten van Leersum, tijdens het Bloemencorso. Om 14.00 uur zullen de wagens over het parcours rijden, maar voorafgaand is er vanaf 13.15 uur een spetterend muzikaal spektakel dat wordt verzorgd door de Marching & Showbands. Zij zullen elk op een apart deel van het parcours een show geven. Tussendoor zal Slagwerkgroep Hypercussion ook nog zijn kunsten vertonen. In de middag is er in de muziekkoepel op het Kerkplein ook volop live-muziek en de avond wordt traditioneel afgesloten met een groot feest in de feesttent op het Kerkplein.

Hubert van Zanten

Al drie jaar verzorgt Hans Verhoeks de muzikale invulling tijdens het Bloemencorso. Zijn focus ligt op het entertainen van de toeschouwers. Hans: ,,Het gaat om het evenement en hun kwaliteit. Ik bedacht een mooie slogan hiervoor. VE – ME (voor elkaar met elkaar). De muziekverenigingen moeten weten dat ze evenementen nodig hebben voor hun optredens en de organisaties moeten weten dat ze de korpsen nodig hebben voor hun evenement. Inmiddels maken heel veel organisaties in Nederland, Duitsland en soms ook Frankrijk gebruik van mijn expertise en ervaringen tot het aantrekken van muziek en verbeteren van hun evenement. Kortom een win-winsituatie".

DRUMMEN Hans loopt al heel wat jaren mee. ,,Van kinds af aan vond ik muziek maken al leuk, en vooral drummen vond ik geweldig. Ik ben op jonge leeftijd les gaan geven aan drumbandjes. 42 jaar geleden ben ik gestart met lesgeven aan de Mallet percussionband 'Drumband Rhenen' en dat doe ik nog steeds. Inmiddels heb ik de benodigde diploma's gehaald op verschillende instrumenten, zodat ik instructie kon geven bij tal van muziekverenigingen. Zo ook bij EMM uit Leersum, waar ik bijna twintig jaar de instructie heb verzorgd van het Mallet Percussion Corps. Als je dan zo lang bij een club als EMM heb gezeten, krijg je toch een binding met Leersum en het jaarlijkse bloemencorso."

MUZIEK Hans vervolgt: ,,Vijf jaar geleden was ik met vrienden als toeschouwer bij het Bloemencorso Leersum aanwezig. Als muziekliefhebber heb je dan automatisch heel veel aandacht voor wat er tussen het Bloemencorso loopt. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik het niet best vond wat ik zag. Ik besloot om het er maar bij te laten, met de gedachte dat ik het toch niet kan veranderen. Later ben ik toch het gesprek aangegaan met het bestuur. Inmiddels heb ik een muzikale vrijbrief om het Bloemencorso te voorzien van muziek. Jaarlijks kijken we waar we ons kunnen verbeteren, om het Bloemencorso op te waarderen om meer toeschouwers naar Leersum te trekken. Voor dit jaar zijn we er in geslaagd om naast Muziekvereniging EMM uit Leersum werkelijk vijf fantastische muzikale deelnemers naar Leersum te halen, onder wie de Nederlands kampioen Show van 2018: Showband K.D.O., St. Joris Showband, Marchingband Arnhem, March & Showband Rheden en Excelsior Renkum."

In de middag is in de muziekkoepel op het Kerkplein het swingende pianospel van de Pumpin Pianos te horen. Voor de verzoeknummers hebben zij al briefjes en pennen neergelegd. Ook treedt de allround zangeres Belinda op, zij speelt een breed repertoire van Top 40, classics, hedendaagse en feestmuziek. De dag wordt traditiegetrouw afgesloten met een groot feest in de feesttent op het Kerkplein. DJ Chiel laat de beste hits horen en de live-muziek wordt verzorgd door Remixx XXL.

De dame en twee heren van Remixx weten met het uitgebreide repertoire er voor iedereen een feest van te maken.

advertentie
advertentie