Week van de Alfabetisering
Week van de Alfabetisering de Bibliotheek Z-O-U-T

Week van de Alfabetisering

30 juli 2019 om 12:25 Maatschappelijk Deel je nieuws

Maandag 9 september start de landelijke Week van de Alfabetisering. Een belangrijke week, want Nederlands kunnen lezen en schrijven is niet vanzelfsprekend. En dat geldt niet alleen voor nieuwkomers, ook mensen hier geboren en getogen hebben soms moeite met de Nederlandse taal. Daarom is er de Week van de Alfabetisering. Om op een leuke manier aandacht te geven aan de hulp die er is om vooruit te komen.

Tijdens de Week van de Alfabetisering – van maandag 9 tot en met zondag 15 september - openen alle Taalhuizen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug de deuren. Zo kun je kennismaken met het leuke en leerzame aanbod. En iedereen die graag de Nederlandse taal beter wil leren, is welkom.

Wat is waar te doen?

Maandag 9 september in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn: samen een heerlijke lunch voorbereiden met ingrediënten uit alle windstreken. Iedereen mag aanschuiven vanaf 12:30 uur.

Dinsdag 10 september in de Delerij aan de Oranjelaan 73 in Driebergen: een heerlijke lunch bestaande uit soepen van verschillende landen. Mede mogelijk gemaakt door de goede samenwerking tussen de Eurowinkel, de Inloop, Prima Perspectief en Taalcoaching Heuvelrug. Van 12:00 tot 14:00 uur.

Woensdag 11 september in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum bent u van harte welkom om een kijkje te nemen bij de Taalinloop. Je bent van harte welkom vanaf 11:00 uur tot 14:00 uur en tussen 12.30 uur tot 14:00 uur staat een heerlijke lunch klaar.

Donderdag 12 september (programma volgt later), zie ook www.bibliotheekzout.nl.

Op vrijdag 13 september ben je welkom voor Samen Soepen met taalactiviteiten vanaf 13.00 uur in Leefgemeenschap Bethanië aan de Allemanswaard 2 in Amerongen.

Voor alle activiteiten geldt: de toegang gratis is en het niet nodig je vooraf op te geven. Dus kom langs en doe gezellig mee. En neem gerust iemand mee die wat hulp op taalgebied kan gebruiken. Alles op een rijtje? Kijk dan even in de agenda op de website www.bibliotheekzout.nl.

advertentie
advertentie