met IVN genieten van de natuur vanuit de kano
met IVN genieten van de natuur vanuit de kano IVN

IVN-wandel-kanotocht op de Kromme Rijn

30 juni 2019 om 19:10 lokaal Deel je nieuws

Op zaterdagmiddag 13 juli kunt u mee met IVN om het rivierenlandschap vanaf het water te beleven. We doen dit in samenwerking met Mewis Breij van camping Strosteeg in Driebergen die gratis kano's beschikbaar stelt en waarvandaan we om 15 uur zullen starten met een kano-wandeltocht.  

Het overgangsgebied van Utrechtse Heuvelrug naar rivierenlandschap heeft een rijke en interessante historie waar nog vele sporen van zichtbaar zijn. Het is nu nauwelijks voor te stellen dat de Kromme Rijn - ooit de belangrijkste hoofdstroom van de Rijn - vroeger bij tijd en wijle een woeste rivier was in een moerasgebied dat pas 1.000 jaar geleden gecultiveerd werd. Langs deze zogenaamde Godebald kanoroute via Langbroekerwetering (in de 12e eeuw met de hand uitgegraven!) en Kromme Rijn zullen we ook af en toe even aanleggen en stilstaan bij recente ontwikkelingen in water- en natuurbeheer. Uiteraard kijken we naar de biodiversiteit aan flora en fauna in deze omgeving.

Enige kano-ervaring of een sportieve instelling is gewenst: we zullen enkele stuwen passeren waarbij we de kano’s over land moeten verplaatsen. Na ongeveer 3 uur arriveren we bij kasteel Beverweerd, waarvandaan we het laatste stukje terugwandelen naar Camping Strosteeg. Aan deze kanotocht zijn geen kosten verbonden, maar het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden is daarom noodzakelijk, dit kan tot 5 juli bij Mark Luinenburg (mark.luinenburg@gmail.com). Kijk voor alle informatie op: www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn/activiteiten.

advertentie
advertentie