Afbeelding
Karin Visser

'Jij lijkt mij wel een mooi model'

20 juni 2019 om 08:30 lokaal

DOORN ,,Mag ik een foto van je nemen?", zei Ger (nu 83) tegen Marian (84) op de jeugdvereniging van de Gereformeerde Kerk te Den Haag. ,,Kijk, ik heb een gloednieuw fototoestel en jij lijkt me een mooi model." Marian keek eens in zijn donkerbruine ogen, zag de camera en stemde ermee in. Ze kregen verkering en Marian pikte direct het fototoestel in.

Op 20 juni 1959 trouwden ze en dus vieren ze hun zestigjarig huwelijksjubileum. Kort na de bruiloft vertrok het jonge echtpaar naar Nederlands Nieuw-Guinea. Ger, die de Marechaussee opleiding had gedaan, kreeg de functie van inspecteur van politie op Nieuw-Guinea. De oudste twee dochters Yolanda en Karen zijn daar geboren.

Eenmaal weer in Nederland was Ger werkzaam bij de Rijkspolitie in De Bilt, totdat hij de ingeving kreeg een carrière-switch te maken. Hij besloot consulent van het Zeister Zendingsgenootschap te worden. Dit was wederom een internationale baan. Zo kwam Ger met name in Suriname.

Het gezin woonde een poosje in Middenmeer en daar kwamen de jongste twee dochters, Sandra en Elfriede, ter wereld. Na een periode in Alphen aan den Rijn te hebben gewoond, streek het gezin in Doorn neer. Sinds 1982 wonen Ger en Marian hier met veel plezier. Samen genieten zij van kinderen en kleinkinderen en is het huis 'De Zoete Inval'.

Marian reist graag. Zo was zij afgelopen zomer nog in Australië op bezoek bij haar vriendin Vivian. Zij heeft haar clubjes, zoals de Passage van de Protestantse Kerk, is gek op computers en met fotograferen is ze nooit gestopt. Haar enthousiasme is kenmerkend voor haar. Ger leest en tuiniert graag. Hij heeft humor en een positieve blik op het leven.

,,Onze ouders hebben ons (bijna) altijd alles gegeven wat we wilden en we hebben veel mooie reizen met hen gemaakt", laten de vier dochters weten. ,,Beiden zijn ze levensgenieters. Dat hebben ze ons ook mee gegeven: geniet van het leven, van deze mooie wereld en de mensen om je heen."

advertentie
advertentie