Afbeelding
Hans Nieuwenhuis

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

6 juni 2019 om 06:00 lokaal

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

6 juni 2019

Driebergen-Rijsenburg

Naaiatelier bij de Inloop
12:45 Oranjelaan 73
Iedere donderdag is er naaiatelier bij De Inloop. Deskundige vrijwilligers helpen je op weg, samen ga je creatief aan de slag, voor jezelf of voor een ander. Voor beginners en gevorderden. Naaimachines en materialen zijn aanwezig. Meedoen is gratis, neem gerust eigen materialen mee.

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein 4
Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel in de Cantina. Iedere donderdag vanaf 13.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

8 juni 2019

Maarn

Open zolder met reis door de tijd
10:00 Raadhuisplein 1
De in stijl gerestaureerde zolder van het voormalige Raadhuis uit 1925, Raadhuisplein 1 in Maarn is elke tweede zaterdag van de maand open van 10.00 tot 12.30 uur. De toegang en koffie zijn gratis. Er is een presentatie van de Cultuur Historische Commissie door Reijer van Barneveld. Maak een reis door de tijd, over torens, torenuurwerken en hun betekenis voor de samenleving. Bezichtig het raadhuis uurwerk (1926). De lezing wordt rijk geïllustreerd met afbeeldingen van beide uurwerken en uitleg over de techniek. Aanvang lezing 11.00 uur de zolder is open vanaf 10.00 uur .

Driebergen

Schapenscheerfeest op Heidestein
11:00 Arnhemsebovenweg 13
Kom kijken hoe de volwassen Drentse Heideschapen door de scheerders van hun warme winterjas verlost worden. De vachten worden te koop aangeboden. De pasgeboren lammetjes worden pas volgend jaar geschoren. Er worden demonstraties schapenwol spinnen gegeven en voor de kinderen zijn er, tegen een kleine vergoeding, verschillende activiteiten: rondje met de paardenkar, hout zagen, stokken schillen, gipsbeeldjes verven, broodjes bakken. Om 11.30 uur is de prijsuitreiking voor de winnaars die, in maart, het aantal geboren lammetjes juist wist te voorspellen. Voor gezinnen is er vanaf 11.30 uur elk half uur een wandeling langs de vijver met aardwal met daarin spannende tunneltjes. De gids vertelt over de geschiedenis van het landgoed.

9 juni 2019

Maarn

Camping Vlo-Braderie markt Maarn
10:00 dwarsweg 5
Pinkster braderie camping Eijkelenburg Maarn. Op eerste pinksterdag zondag 9 juni wordt de jaarlijkse braderie op camping Eijkelenburg gelegen aan de dwarsweg te Maarn weer gehouden. Uit het hele land komen markt kooplieden hun waren aan presenteren. Naar verwachting zullen er 65 kramen komen te staan met de meest uit een lopende handel. De bekende artikelen zullen ook niet ontbreken. Kosten nog moeite zijn gespaard door de camping wat er is de hele dag muziek two diskjockeys. Ook komt er een gezellige spelletjes wagen. In de geitenweide is een vlooienmarkt waar leuke dingen te koop aan worden geboden. Welkom tussen 11.00 en 16.30 uur. Inlichtingen tel 0343-442962.

Amerongen

Lezing over Albert Schweitzer
10:30 Imminkstraat 1A
Dr. Rob Nepveu Albert Schweitzer was een uitermate boeiende en veelzijdige figuur. Over deze man wordt een lezing gegeven. Schweitzer was een vooraanstaand Nieuw-Testamenticus, cultuurfilosoof, organist, orgelkenner, arts en leider van het door hem zelf opgezette ziekenhuis in Lambarene. Hij blijft mensen inspireren door het feit dat hij enerzijds besefte dat het geloof van Jezus niet meer past in deze tijd, maar anderzijds Jezus toch volgde om dat te doen wat Jezus zou hebben moeten doen als hij nu leefde. Entree 8,50 euro.

10 juni 2019

Cothen

TrekkerTrek PJGU Langbroek
10:00 Smidsdijk 5
Tweede pinksterdag zal de strijd weer losbarsten tijdens de trekkertrek PJGU Langbroek in Cothen. Tijdens deze dag zal de kracht van de standaardtrekkers, sporttrekkers en trucks, in combinatie met de rijvaardigheid van de deelnemers, worden getest. Ruim 150 deelnemers zullen de sleepwagen achter hun machines hangen om het doel, de honderd meter, te bereiken. Slechts enkele zullen deze Full Pull behalen. Naast deze brute krachtmeting is er veel te beleven voor jong en oud. De kinderen kunnen hun energie kwijt bij verschillende spelactiviteiten en op de springkussens. Ook is er een terras voor een heerlijk hapje en drankje. Info: Adres: Smidsdijk 5 in Cothen Vanaf 10.00 uur tot 19.00 uur. Entree tot 12 jaar gratis. Vanaf 12 jaar 8,- euro per persoon. Voor meer informatie: www.pjgulangbroek.nl

Doorn

Op zoek naar de pinksterbloem
10:30 Maarsbergseweg 1
Ontdek het verhaal van de pinksterbloem op tweede pinksterdag in de Kaapse Bossen. Op zoek naar bloeiende bloemen en kruiden in het bos. Loop mee langs de weelderige rhododendrons van landgoed Ruiterberg, over bospaden met kleine viooltjes, langs bolderik op een oude akker en dwarrelende vlinders boven de heide. Zie voor aanmelding en meer informatie www.natuurmonumenten.nl

Grensverhalen Museum Huis Doorn
13:00 Langbroekerweg 10
Tijdens de 'Dag van het kasteel', op tweede pinksterdag houdt Museum Huis Doorn een exclusieve special tour door het gerestaureerde poortgebouw onder de titel 'Grensverhalen'. Het poortgebouw van Huis Doorn, normaal niet geopend voor het publiek, markeerde niet alleen de grens tussen het landgoed van de laatste Duitse keizer in ballingschap en het dorp Doorn. Het was tevens de plaats waar culturen op verschillende manieren samenkwamen. Rondleidingen: 13.00-14.00-15.00 en 16.00 uur. Kosten 6,00 euro volwassen, kinderen 3,00 euro.

Amerongen

Taartenbakkers gezocht voor Cream tea

12:00 Drostestraat 20
Tweede pinksterdag heeft Kasteel Amerongen weer haar cream tea (alleen maar zoet). Om dit festijn tot een succes te maken zijn er mensen nodig die echte taarten kunnen bakken. In de prachtige gestileerde tent met frisse gedekte tafeltjes en verse boeketjes, Engels porselein, een buffettafel vol met heerlijkheden, muziek op de achtergrond etc, worden bezoekers ontvangen en mogen ze tegen betaling, taart en thee uitzoeken naar keuze. Opgeven kan bij Gerada Beijk, g.beijk@gmail.com, telefoon 06-20031900.

11 juni 2019

Driebergen-Rijsenburg

Samen oefenen met de Nederlandse taal
13:00 Oranjelaan 73
Elke dinsdag kunnen belangstellenden van 13.00-15.00 uur samen de Nederlandse taal oefenen. Bedoeld voor wie sinds kort in Nederland is of hier al langer woont, maar de taal nog niet goed spreekt. Aanmelden is niet nodig. De Inloop Driebergen is in de Delerij, Oranjelaan73 (bij de Eurowinkel).

Samen koken, samen eten bij de Inloop
17:00 Oranjelaan 73
Elke dinsdag eten we gezamenlijk om 17.00 uur. De maaltijd wordt bezocht door mensen van alle leeftijden. Er wordt door vrijwilligers samen met bezoekers gekookt vanaf 15.00 uur. Na de maaltijd volgt de afwas en een lekker kopje koffie of thee. Mee-eten kost 3,50 euro. Aanmelden kan elke week tot uiterlijk dinsdag 13.00 uur, stuur een mailtje naar: driebergen@deinloop.net Of bel/app met Janneke Stoevelaar, coördinator, 06 - 11 58 73 27 Ook we mee wil helpen bijvoorbeeld als kok, kan zich tot Stoevelaar wenden.

12 juni 2019

Doorn

Workshop bloem vilten
10:00 Kerkplein 4
Chartlotte Molenaar geeft tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn een workshop bloem vilten met wol, water en zeep. Zo'n bloem is nadien te gebruiken als broche of corsage gebruiken, of als versiering voor een tas of hoed, of gewoon als decoratie. De Bibliotheek zorgt voor gekleurde wol, wel graag zelf een oude handdoek meenemen. Voor deze leerzame en leuke workshop geldt een bijdrage van 3,- euro per persoon. Vooraf aanmelden aan de balie, telefonisch op nummer 0343-41 55 66 of per mail doorn@bibliotheekzout.nl is gewenst. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn is gevestigd aan het Kerkplein 4 in Doorn.

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Inwoners van Doorn en omstreken zijn iedere woensdag vanaf 13.00 uur van harte welkom om aan te schuiven aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een tweegangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden kan i.v.m. inkopen en de voorbereiding tot de dinsdagmiddag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdag 10.00 uur, anders worden de kosten alsnog in rekening gebracht.

Biljarten in de Cantina, ook voor dames

14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 14.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Driebergen-Rijsenburg

Samen Soepen en Spelletjes bij de Inloop
12:00 Oranjelaan 73
Elke woensdag van 12.00-16.00 uur Samen Soepen en Spelletjesmiddag bij de Inloop Driebergen. Samen met vrijwilligers en bezoekers wordt er vanaf 12.00 uur een grote pan soep gemaakt, om deze vervolgens samen te nuttigen. Kosten: vrijwillige bijdrage. Daarna is er gelegenheid om spelletjes toe doen, zoals rummycub, scrabble, kaarten, enzovoort. Of doe mee met de wandelgroep. Loop gewoon eens even binnen, iedereen is welkom! De Inloop Driebergen, de Delerij, Oranjelaan73.

Wandelgroep bij de Inloop Driebergen
13:30 Oranjelaan 73
Lekker samen aan de wandel in de omgeving van Driebergen. Geniet van het voorjaar en leer nieuwe mensen kennen. Deelname is gratis en geheel vrijblijvend. Vertrek vanaf de Inloop Driebergen, elke woensdag, van 13.30-15.00 uur (na het Samen Soepen van 12.00-13.30 uur, ook hier is iedereen welkom om mee te eten).

Ballen! kinderen 5-10 jaar

14:30 Akkerweg 40
Kennismaken met basketbal. In de hele maand juni kan dat iedere woensdagmiddag gratis. We doen balspellen met een basketbal sausje. Kinderen 5-7 jaar zijn welkom van 15.45 tot 16.45 uur en 7-9 jaar vanaf 14.30 uur. Kids van 9 en 10 jaar starten om 16.45 uur in sportzaal basisschool de Kring, Akkerweg Driebergen. Aanmelden hoeft niet. Informatie: info@bluearrows.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Afbeelding
advertentie
advertentie