Afbeelding
Screenshot Dumpert

Jongen gooit steen door vrachtwagenruit

28 mei 2019 om 16:34 lokaal

DOORN Een jongen heeft op het Plein 1923 in Doorn een steen door een vrachtwagenruit proberen te gooien.  De ruit van het langsrijdende voertuig raakte daarbij beschadigd. Dat is te zien in een video op Dumpert, die dinsdagochtend is geplaatst. 

Het bedrijf van de betrokken chauffeur laat aan RTV Utrecht weten dat de bestuurder ,,niet doorhad wat er op dat moment aan de hand was. Hij wist niet dat hij bekogeld werd." Het bedrijf wijst op eventuele gevolgen van de daad: ,,Hij had uit schrik een ruk aan het stuur kunnen geven en een winkelpand kunnen rammen."  

Volgens de omroep laat een politiewoordvoerder weten ,,dat de jongen zichzelf heeft gemeld op het politiebureau. Hij en zijn ouders zullen de schade betalen. De officier van justitie bepaalt op een later tijdstip of de jongen vervolgd wordt vanwege vandalisme." De politie Doorn en Maarn laat weten dat de zaak netjes wordt afgehandeld richting alle partijen: ,,Hopelijk is dit een les voor iedereen die hierbij betrokken is geweest. Gedraag je normaal."

advertentie
advertentie